Через шахраїв у продовольчому резерві Херсонщини поменшало зерна

Майже три тисячі тонн продовольчого зерна у резерві Херсонської області не дорахувалися співробітники Аграрного фонду України.

Ще торік АФУ уклав з двома сільськогосподарськими підприємствами Генічеського й Нижньосірогозького районів Херсонщини угоди про постачання до резерву відповідно 900 і 1800 тонн озимої пшениці нового врожаю. Директори підприємств підписали форвардні контракти, отримали близько 3,1 мільйона гривень авансу, і ретельно зібрали все до колоска на орендованих ними угіддях. Та після того вони не доправили зерно до елеваторів для Аграрного фонду, а просто його продали. Потім перевели всі кошти з банківських рахунків у готівку, і втекли у невідомому напрямку.

Керівництво АФУ вже звернулося до міліції та Служби безпеки України із заявою про привласнення бюджетних коштів. Шахраїв розшукують. За деякими відомостями, вони можуть переховуватися в Росії, або не східних територіях, захоплених проросійськими бойовиками – адже саме там вони мали бізнесові зв'язки. Втім, у регіональному відділенні Аграрного фонду України запевняють, що втрата 2,7 тисяч тонн зерна катастрофою не стане: для виробництва муки та випікання хлібу до нового врожаю на Херсонщині накопичили 86 тисяч тонн пшениці, чого хлібозаводам краю буде вдосталь.

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон