Жителі Херсонщини добровільно здали 285 одиниць зброї

У Херсонській області триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, спеціальних засобів, вибухових речовин та їх реєстрація в установленому законодавством порядку.

Згідно зі ст.263 Кримінального кодексу України носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, чи вибухових речовин без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Як зазначає керівник сектору дозвільної системи В'ячеслав Лиховид, людина, яка добровільно здала вогнепальну та холодну зброю, бойові припаси або вибухові речовини (матеріали), що зберігаються у неї без відповідного дозволу, звільняється від кримінальної відповідальності.

Жителі Херсонської області дослухались до порад міліціонерів і з початку заходів добровільно здали 285 одиниць зброї: нарізної мисливської - 4, гладкоствольної мисливської - 214, холодної - 2, макети і навчальної - 65. Здано 24470 штук боєприпасів. Громадяни здали 65 одиниць спеціальних засобів (газові пістолети, револьвери).

Співробітники сектору дозвільної системи зазначають, що найчастіше громадяни здавали незареєстровані мисливські рушниці, яку вони знаходили на території щойно куплених домоволодінь, у будинках батьків або у лісопосадках. Зброю та боєприпаси армійських зразків жителі області знаходили під час польових робіт.

СЗГ УМВС

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон