Викликає занепокоєння ситуація з аварійністю на автошляхах Херсонської області

Тільки за минулий тиждень на дорогах Херсонщини сталося 19 дорожньо-транспортних пригод, в яких 4 людини загинуло, ще 27 – отримали травми різної тяжкості, серед постраждалих – шестеро неповнолітніх.

З цього приводу до учасників дорожнього руху звернувся начальник Державтоінспекції Херсонської області полковник міліції Сергій Карпенко:

Шановні учасники дорожнього руху!

Останнім часом викликає занепокоєння ситуація з аварійністю на автошляхах області. Тільки за минулий тиждень сталося 19 дорожньо-транспортних пригод, в яких 4 людини загинуло, ще 27 – отримали травми різної тяжкості, серед постраждалих – шестеро неповнолітніх. Кожна третя з цих ДТП трапилась через порушення водіями транспортних засобів встановленої швидкості руху.

Так, 11 жовтня о 1-й годині ночі у Новотроїцькому районі, на заокругленні автодороги Чаплинка – Новотроїцьке – Партизани, за с. Новомиколаївка, 24-річний водій автомобіля «ВАЗ – 21099» не обрав безпечну швидкість руху, не впорався з керуванням, через що сталося перекидання транспортного засобу. Внаслідок ДТП 20-річного та 25-річного пасажирів автомобіля з травмами, у стані алкогольного сп'яніння, доставлено до лікарні. У кожній четвертій ДТП, що сталися минулого тижня, учасниками є пішоходи.

7 жовтня близько 17-ї години у с. Комишани, по вул. Радянській, 32-річний водій автомобіля «ЗАЗ-TF698K», рухаючись з боку м. Херсона в напрямку смт. Білозерка, скоїв наїзд на пішоходів, які переходили проїзну частину у невстановленому для цього місці. Внаслідок ДТП трьох пішоходів, серед яких 38-річна жінка, двоє її дітей: 8-річна дівчинка та 7-річний хлопчик, доставлено до лікарні.

11 жовтня о 21-й годині у Херсоні, по вул. Нафтовиків, 31-річний водій автомобіля «ЗАЗ – 110307» здійснив наїзд на двох жінок-пішоходів, які раптово вибігли на проїзну частину у невстановленому місці. Внаслідок ДТП 55-річну та 49-річну жінку з травмами, у стані алкогольного сп'яніння, доставлено до лікарні. Найбільш аварійними стали минулі вихідні, протягом яких скоєно 9 дорожньо-транспортних пригод, в яких 4 людини загинуло, ще 14 – травмовано.

Тепла жовтнева погода сприяє все ще пожвавленому руху на дорогах області водіїв мототранспорту, які є найменш дисциплінованою категорією керманичів транспортних засобів. Як наслідок, лише за минулий тиждень з їх вини сталося 4 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 2 людини загинуло та 4 – травмовано.

11 жовтня близько 2-ї години ночі у с. Князе-Григорівка Великолепетиського району, по вул. Фрунзе, поблизу дитячого садка, двоє чоловіків, не впоравшись з керуванням мотоцикла «Дніпро», без державного номерного знаку, здійснили падіння на асфальтове покриття дороги, внаслідок чого один чоловік загинув, іншого госпіталізовано до Великолепетиської ЦРЛ. У подальшому встановлено, що загиблим є 22-річний місцевий мешканець, його 33-річного односельця з відкритою черепно-мозковою травмою доставлено до лікарні.

Того ж дня близько 14-ї години в смт. Нова Маячка Цюрупинського району, по вул. Дніпровській, 25-річний водій мотоцикла «ІЖ-Ю-4» з саморобною коляскою, без державного номерного знаку, перевищив швидкість руху, не впорався з керуванням та здійснив наїзд на дерево. Внаслідок ДТП водій мотоцикла «ІЖ-Ю-4» загинув на місці пригоди, 17-річного пасажира у важкому стані доставлено до реанімаційного відділення Цюрупинської ЦРЛ.

Державтоінспекцією вживаються відповідні заходи з профілактики аварійності, лише за минулий тиждень працівниками ДАІ припинено 814 порушень Правил дорожнього руху, з них:
- перевищення встановленої швидкості руху – 189,
- керування транспортними засобами у нетверезому стані – 87,
- невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки – 136,
- порушення правил пішоходами – 32.

Шановні учасники дорожнього руху! Ваша уважність, обережність та дисциплінованість є запорукою безпеки на дорозі та єдиною можливістю уникнути ДТП. Пам'ятайте про те, що порушуючи Правила дорожнього руху, окрім себе, ви піддаєте невиправданому ризику втрати здоров'я, а інколи й найвищої цінності – життя людини, оточуючих вас водіїв та пішоходів.

З повагою, начальник УДАІ УМВС України в Херсонській області
полковник міліції Сергій КАРПЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон