Козацьке свято у Херсоні

У кіноконцертному залі «Ювілейний» відбулись урочистості з нагоди Дня українського козацтва «Україно! Серце моє, ненько!»

Гостям кіноконцертної програми, серед яких був і міський голова Херсона Володимир Миколаєнко, представили відеоматеріали про виникнення козацтва, будівництво Січей, побут українського козацтва, їх культуру і духовність.

Програма була насичена творчими виступами вокальних колективів і показовими виступами херсонських козаків.

Зі словами привітання до зібрання, а це переважно була молодь, звернувся міський голова: «Історія козацтва щільно переплелася з історією нашого міста, адже серед перших забудовників міста були і козаки, які з давніх-давен боронили наші землі від ворогів.

Козацтво тісно пов'язано з незабутніми сторінками історії нашої країни. Де вольниця, де національна гідність, де захист державності – там українське козацтво. Тому відродження козацтва, його ідей, традицій знайшло відгук у серцях херсонців, стало символом живого зв'язку поколінь», - сказав Володимир Миколаєнко.

По матеріалах сайту Херсонської міської ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон