Розвиток спорту на Херсонщині – пріоритет влади

У п'ятницю 3 жовтня відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації Андрія Путілова та заступника голови обласної ради Тамари Федько з фізкультурно-спортивним активом області.

Під час зустрічі розмова йшла про роль влади у розвитку спорту в регіоні. За словами голови облдержадміністрації Андрія Путілова, влада акцентує увагу на підтримці масового і дитячого спорту та пропонує внести певний відсоток з Херсонського бюджету на його розвиток. Крім того, було запропоновано створити громадську раду з питань спорту, до якої повинні увійти провідні фахівці галузі, що у свою чергу, на думку ініціаторів, дозволить відродити демократичні цінності і встановити зворотний зв'язок.

Наприкінці зустрічі Андрій Путілов наголосив: «Протягом багатьох років спорт фінансувався в останню чергу. Ми переглянемо це, щойно ситуація в державі стабілізується, адже, зокрема, робота тренера має бути престижною у Херсоні, а діти повинні бути зацікавленні у відвіданні спортивних майданчиків, яких на даний момент бракує».

Будемо сподіватися, що слова не залишиться лише словами.

Своє бачення розвитку спорту на Херсонщині висловила заступник голови обласної ради Тамара Федько: «Дійсно, спорт завжди фінансувався по залишковому принципу і увага зверталася лише у дні свят. Але ж це не правильно, бо людина – це у першу чергу здоров'я, якому ми просто зобов'язані приділяти достатню увагу. На Херсонщині і по області існує багато незавершених об'єктів. Тому зараз для нас головною задачею є добудувати те, що давно розпочали. Адже підростаюче покоління теж хоче займатися спортом. Ми маємо створити для молоді належні умови».

Незважаючи на багато недоліків, все ж таки є й певні позитивні результати, про які говорив один із депутатів обласної ради Олександр Маломуж. За його словами, у Херсонській області на сьогодні розвивається 78 видів спорту. У продовж 2014 року було проведено велику кількість відповідальних Всеукраїнських стартів, у яких брали участь і спортсмени з Херсонської області.

За офіційними даними, на даний момент, близько 26 тисяч херсонців займаються спортом на постійній основі, що у свою чергу говорить про те, що влада повинна максимально концентрувати увагу на розвитку юнацького та дитячого спорту.

На думку депутата розв'язання окреслених проблем можливе за умов реалізації таких основних заходів, як:

- утворення у структури облдержадміністрації самостійного управління з питань молоді та спорту;

- створення та фінансування обласної штатної збірної команди резервного спорту, що дасть можливість соціально захистити юних спортсменів працевлаштувавши їх із заробітною платою на рівні однієї тисячі гривень;

- поліпшення житлових умов провідних спортсменів;

- проведення ремонтних та будівельних робіт у навчальних закладах спортивного профілю.

Після обговорення важливих питань, в рамках зустрічі керівники області вручили кращим спортсменам та тренерам почесні відзнаки обласного рівня.

Катерина РУДІК

Фото Олени Ботвінцевої

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон