Спорт – це сила, мужність і мир

Минулого тижня на факультеті фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету пройшла ХІ Всеукраїнська науково-практична конференція, під назвою «Актуальні проблеми юнацького спорту»

Захід був проведений за підтримки ректорату ХДУ, Херсонського обласного відділення Національного Олімпійського комітету України та обласного управління Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Як розповів нам декан факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету, професор Борис Кедровський: науково-практична зустріч складалася з двох частин.

Під час першої – теоретичної, учасники конференції заслухали доповіді, було проведено численні наукові засідання та тематичні круглі столи, відбулося знайомство з провідними вченими у галузі юнацького спорту з різних регіонів України. Цього року захід об'єднав фахівців з Херсонської, Миколаївської, Харківської, Луцької, Вінницької областей та навіть представників Польщі.

У ході конференції учасниками були виділені такі проблемні аспекти юнацького спорту, як: фізичне виховання у школі; підбір програм у дитячо-юнацьких спортивних школах; особливості режиму харчування юних спортсменів; а також пошуки резервів їх здоров'я.

Також були розглянуті щоденні, насущні проблеми юнацького спорту. Зокрема: брак державного фінансування спортивної галузі, тягне за собою недостатнє харчування та забезпечення маленьких спортсменів спортивним інвентарем.

Другою частиною заходу стало виїзне засідання учасників конференції до села Чорнобаївка. Місце для проведення виїзної зустрічі було обрано невипадково, адже одним із завдань щорічної конференції є ознайомлення її учасників з розвитком юнацького спорту в сільських регіонах Херсонщини. Учасники минулих конференцій побували у Чаплинці, Скадовську, Голій Пристані, Новій Каховці та інших містах та селах області.

В ході цьогорічного виїзного засідання усі небайдужі до стану юнацького спорту на Херсонщині побували на відкритому олімпійському уроці, який для учнів місцевої Чорнобаївської школи провели студенти та викладачі факультету фізичного виховання та спорту Херсонського державного університету.

Окрім цього учасники конференції відвідали зал важкої атлетики при одній із сільських шкіл, у якому пройшли підготовку 20 юних майстрів спорту, з яких 6 стали чемпіонами України.

Наступним етапом виїзного засідання стали відвідини Чорнобаївської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів для дітей, хворих на сколіоз. Навчальний заклад відверто здивував учасників конференції, які відзначили його високий рівень і назвали «школою майбутнього». Фахівців з юнацького спорту порадувала організація навчального процесу та відпочинку дітей з особливими потребами, а також рівень укомплектованості закладу необхідним обладнанням.

На завершення виїзного засідання учасників заходу запросили на екскурсію до Білозерки, у ході якої вони оглянули будинки відомих вихідців селища – Народних артистів СРСР Сергія Бондарчука та Ади Роговцевої.

Побували в гостях у переможця телевізійного шоу-проект «Х-фактор» відомого співака Віктора Романченко, який є викладачем саме Херсонського державного університету.

Результатом конференції стало створення методичних посібників та рекомендацій з універсальними порадами щодо вирішення типових проблем юнацького спорту.

Юлія ШЕЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон