Херсонщина отримає максимальний врожай

По крайній мірі, керівництво Херсонської обласної державної адміністрації спільно із громадською організацією «Інститут розвитку аграрних ринків» намагаються зробити для цього все можливе.

Саме тому, сьогодні, 18 вересня в приміщенні Херсонської ОДА відбулася конференція «Тенденції інноваційного розвитку аграрного ринку – запорука відродження сільських територій».

За словами модератора конференції, директора Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Віталія Ярмака, мета проведення даної конференції спрямована на ознайомлення з системою ефективного використання поливних земель для отримання максимального врожаю, створення реєстру аграрних розписок, перспективами та механізмами застосування їх при здійсненні кредитування, станом розвитку ринку праці у сільськогосподарському секторі.

Окрім експертів «Інституту розвитку аграрних ринків» у конференції взяли участь й інші представники Херсонської області, а саме: представники виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, керівники потужних сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств.

Заступник директора Громадської організації «Інститут розвитку аграрних ринків України», керівник аналітичної групи Володимир Артюшин в ході конференції повідомив, що на території Херсонської області вже реалізується проект «Вода для аграрного сектора», який на сьогоднішній день находиться на стадії завершення. Учасники конференції сподіваються, що даний проект принесе тільки позитивний ефект та знайде свою подальшу реалізацію в Херсонській області.

За словами експерта Громадської організації «Інститут розвитку аграрних ринків» Олексія Ліпкова, проект «Вода для аграрного сектора» почав реалізовуватися інститутом в квітні місяці і має на меті відновити застарілі системи водопостачання.

В свою чергу директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Віталій Ярмак повідомив, що на території Херсонщини вже працював проект «Агро-Інвест», який на сьогоднішній день має дуже добрі показники.

«Багато людей реально змогли пересвідчитись, що є важливість працювати на зрозумілих умовах і саме головне, що всі ми бачимо конкретні результати від цієї роботи. Дуже важливе питання води, для агросектору – це соціальна складова, відновлення водогонів, бо якщо подивитись на ступінь їх зносу по Херсонській області, то помітно, що він надзвичайно високий. Втрати води у різних населених пунктах складають від 20-30 % тільки через зношеність. Тому, заміна, модернізація – це дуже важливе питання», - підкреслив Віталій Ярмак.

Він також зазначив, що питання зрошення, в якому проект буде працювати – це взагалі питання життя. Саме тому, директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА сподівається, що робота в напрямку зрошення знайде фахову підтримку і відклик у аграріїв Херсонщини.

Учасники конференції обговорили ще деякі важливі питання для Херсонської області такі як: механізми впровадження системи аграрних розписок в Україні для фінансового забезпечення аграрного виробництва; розвиток ринку праці у сільськогосподарському секторі України; відновлення позитивних соціальних показників через розширення площ водозабезпечення та інші питання.

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон