Хороші новини від херсонських театралів

Сьогодні, 2 вересня, під час прес-конференції директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Куліша Олександр Книга поділився з журналістами приємною новиною.

Олександр Книга розповів, що актори нашого, Херсонського обласного театру повернулися з Угорщини. І хоча їм було трохи важкувато, адже дорога туди довга та складна - автобус, далі електричка, далі знову автобус, та ще й при сьогоднішній спеці, усі повернулись з гарними враженнями.

До Дня Незалежності України, 26 серпня, Херсонський театр з політичною акцією «Україна – єдина!» вирушив до Угорщини (м. Бекешчаба). Угорські глядачі зустрілися з кращими акторами та вокалістами Херсонського театру, переглянули виставу «Понтій Пілат» за романом М.Булгакова «Майстер і Маргарита».

«Ми приймали участь у Міжнародній події. Це була українсько-угорська Міжнародна зустріч. На цю зустріч були запрошені високі урядові люди. Був запрошений Міністр культури Угорщини, наш Міністр не зміг бути присутнім, але був його заступник, також був посол України в Угорщині, були запрошені директори театрів Угорщини. Проходила ця зустріч під знаком того, що між театрами існує певна співпраця, адже ми вже давно співпрацюємо без допомоги держави», - розповідає Олександр Книга.

За словами директора, Херсонський театр сам знайшов кошти для того, щоб дібратись до Угорщини. В свою чергу угорці знайшли кошти, щоб прийняти наш театр та влаштувати виставу.

«Нас запрошував театр міста Бекешчаба, а в невеликому містечку Сарваж, де 17 тисяч населення, мерія побудувала театр на воді і це стало певною фішкою для культурного, туристичного потенціалу. Ми якраз потрапили до цього міста на закриття театрального фестивалю – 29 серпня. Місто чудове і в його гарних умовах наша вистава вистрілила дуже потужно. Угорці виготовили декорації для нашої вистави, щоб зіграти її на їхньому водному театрі», - розповідає директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Куліша.

Олександр Книга каже, що угорці підтримують Україну і саме тому, намагались віддати якомога більше свого тепла акторам, які до них приїхали. А актори Херсонського обласного театру окрім гімну України, ще й подарували угорському глядачу пісню про маму. Заслужена артистка України Ружена Рубльова душевно виконала пісню «Чорнобривці».

«Ми будемо продовжувати нашу співпрацю з Угорщиною», - підкреслив Олександр Книга.

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон