Херсонській обласній раді присвячується

Зауважимо, що по сьогоднішній день Херсонська облрада залишається без голови, тому ІА «Херсонці» вирішило допомогти їй, хоча б порадами...

Нагадаємо, депутати Херсонської облради, 21 травня під час сесії намагались обрати її голову. В бюлетені для голосування за голову обласної ради було вписано єдиного запропонованого кандидата Михайла Бідного, депутата обласної ради від фракції «БЮТ- Батьківщина».

Але, під час таємного голосування, його кандидатура не набрала достатньої кількості голосів: з 48 депутатів, які приймали участь у голосуванні, тільки 28 висловили свою підтримку кандидату М. Бідному, 20 колег по депутатському корпусу цю кандидатуру не підтримали – голову Херсонської обласної ради не обрали.

ІА «Херсонці» спеціально для депутатів Херсонської обласної ради попросило порад у їхніх колег із Західної України, а саме Волинської облради.

«В даному випадку треба йти на компроміси», - каже перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик, - «Наприклад в нашій обласній раді депутати розуміють, якщо кожен буде сам за себе, то ми ніколи не змінимо керівництво. Основні фракції сіли і домовились. Голова буде з фракції, яка більша за чисельністю, перший заступник із другої фракції за чисельністю. Думаю, що таким варіантом треба йти. Наприклад, Рівненська рада також знайшла компроміс. Там депутати зняли прорегіонального голову, але залишили його першого заступника з Партії Регіонів.

Волинська обласна рада зробила перезавантаження ще 20 лютого. Наша рада виявилась першою, яка обрала повністю революційне керівництво, а 21-23 інші обласні ради теж обирали керівництво», - зазначив Олександр Пирожик.

То може, депутатам Херсонської обласної ради варто перейняти досвід колег із Західної України, які просто пішли один одному на компроміс...

Тетяна БОЙКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон