Херсонцям на День Незалежності

24 серпня Україна святкує головне державне свято, тому ІА «Херсонці» підготувало для своїх читачів спеціальний фоторепортаж «Герої не вмирають!».

Він присвячений 23-ій річниці Незалежності України та пам'яті Небесної сотні. В той період, коли в Києві стояв Майдан, Херсон не залишався осторонь. Херсонці, для того, щоб підтримувати позицію людей, які стояли на Київському Майдані, щовечора приходили на свій, Херсонський Майдан.

Події, які відбувалися на Майдані Херсона, мабуть, залишаться у пам'яті кожного, хто там побував. Дякувати Богу, що він не був облитий кров'ю та слізьми настільки, наскільки в них потопав столичний Майдан.

Для того, щоб ніхто не забув все те, що відбувалось в період зими 2013-2014 років на Майдані, 21 серпня у Волинському краєзнавчому музеї (м. Луцьк), відбулося відкриття виставки «Герої не вмирають», основою якої стали експонати з Луцького та Київського Майдану, з якими ми вас і ознайомлюємо.

«В нелегких умовах сьогоднішніх настає час збору інформації про тих, хто поклав своє життя за збереження незалежності та цілісності нашої держави», - розповідає директор музею Анатолій Силюк, - «Ця виставка – це плід роботи нашого колективу протягом більше ніж пів року. З перших днів на Майдані були наші люди, які відслідковували, збирали та приносили до музею експонати, матеріали для увічнення пам'яті тих, хто ціною власного життя завойовував нашу свободу. Це дасть можливість підростаючому поколінню зрозуміти, що за незалежність своєї держави треба боротися», - упевнений Анатолій Силюк.

«Ніколи б ми, напевно, не могли подумати, що на День Незалежності будемо вшановувати борців за свободу України, яким по 18-20 років, які ще вчора жили своїм життям»,- каже завідувач відділу новітньої історії Валентина Машлай.

Вона підкреслює - формувати таку невелику виставку почали, бо бачили, що кожна річ стає свідком тих подій, які набували все більшого і нажаль, трагічного значення.

В ході відкриття виставки «Герої не вмирають» одна із присутніх в залі зачитала власного вірша, присвяченого нашій державі. До вашої уваги, декілька рядків з нього.

На прапорі України чисте синє небо і жовте жито
Щоб нам у своїй країні – вільно жити
Скажи людино, що ще тобі треба
Нам треба чистого, мирного неба...

Тетяна БОЙКО
фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон