Синьо-жовтий Херсон

Сьогодні, 23 серпня, з нагоди святкування Дня Державного Прапора України Херсон увібрався в національні синьо-жовті кольори.

Синій здавна символізує чисте, мирне небо, а жовтий — символ праці і достатку — це колір хлібного лану. Проте є і інші означення. Жовтий і синій кольори є поєднанням головних символів життя — золотого сонця у синьому космосі, також жовтий і синій — це вогонь і вода.

Для того, щоб бути присутніми на урочистій церемонії підняття Державного Прапора України, а також подивитись концерт на честь свята, ще зранку красиві, ошатні та усміхнені херсонці прийшли на площу Свободи нашого міста.

Здається, ще ніколи в Херсоні не було так багато синьо-жовтих прапорів, стрічок і навіть парасольок.

До речі, херсонська малеча, будучи одягнутою в українські костюми також завітала на гарне українське свято, яке сьогодні відзначають в Херсоні.

І не тільки завітала, маленькі херсонці ще й приймали участь у святковому концерті. Наприклад, танцювали з синьо-жовтими стрічками і звичайно ж усмішкою на обличчі.

Маленьким херсонцям, своїм яскравим танком, удалось об'єднати людей і нагадати їм, що ми всі – це одна родина.

Після концерту, мешканці міста взяли участь у святковій патріотичній акції, під розгорнутим Державним Прапором України вони пройшлися по проспекту Ушакова.

Великий синьо-жовтий прапор, пронесли від площі Свободи до площі імені Тутушкіна.

А вже там розпочалася розважальна програма для гостей та мешканців міста Херсона в рамках міського «Вишиванкового фестивалю».

Окрім вишиванок, на площі імені Тутушкіна можна було придбати й багато інших речей, або хоча б помилуватися їх красою.

Ну і звичайно ж, яке свято без гулянь? Пісні та танці упродовж всього дня будуть в Херсоні, бо сьогодні в нашому місті співає чиста, щира українська душа!

Тетяна БОЙКО
фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон