У Цюрупинську проблем у ліфтовому господарстві більше не буде

У Цюрупинську продовжують роботу по модернізації, капітальному ремонту ліфтів в багатоповерхових будинках, які не працювали більше 10 років.Міська рада приділяє значну увагу питанню відновленню роботи ліфтового господарства.

У зв'язку з цим Програмою Цюрупинської міської ради «Реформування та розвиток житлово-комунального господарства м.Цюрупинськ на 2013-2015р.р.» передбачено модернізація, капітальний ремонт ліфтів в житлових багатоповерхових будинках в м.Цюрупинську, а також проведення повного технічного опосвідчення ліфтів в багатоквартирних будинках міста.

На виконання вказаних заходів кожного року у міському бюджеті передбачаються кошти на модернізацію ліфтів, за умови дольової участі мешканців багатоповерхових будинків.

Так лише минулого року сумісно з міською владою та за співфінансуванням мешканців вже модернізовано 6 ліфтів та проведено капітальний ремонт 2-х ліфтів. За ініціативи міської ради мешканці взяли на себе часткову відповідальність за належний стан ліфтів. Адже, вклавши певну суму у відновлення роботи ліфта, мешканці відповідальніше ставляться до майна, яке слугує для комфортного проживання усіх жителів багатоповерхівки.

В будинку по вулиці Миру, 5 в минулому році запрацював давно непрацюючий ліфт. Мешканці схвально підтримали пропозицію міської ради сумісно відновити роботу ліфта. До співфінансування долучилися мешканці починаючи з 3 поверху.

Своїми враженнями про роботу ліфта поділилася Алла Володимирівна Охріменко: «Ми дуже вдячні міській раді за розуміння та підтримку. Спасибі міському голові за надану можливість. Ми довго чекали та задоволені усім. У нашому під'їзді на верхніх поверхах проживають сім'ї з маленькими дітками, яким тепер зручніше підніматися з візочками».

Також Алла Володимирівна відмітила, що ліфт працює справно, зауважень та нарікань на обслуговування немає. Якщо виникають якісь питання, як наприклад, нещодавно молоді люди напідпитку пошкодили двері ліфта на одному з поверхів, обслуговуюча організація відновила пошкодження за короткий проміжок часу. «Мешканцям, яким міська рада пропонує відновити роботу ліфта та взяти участь у співфінансуванні, не потрібно сумніватися. Нас ніхто не обманював, усі взяті на себе зобов'язання міська рада виконала. Якщо жителям багатоповерхівки дуже потрібний ліфт, вони повинні згуртуватися та спільними зусиллями відновити його роботу. Чим більше мешканців погодяться, тим меншою буде сума дольової участі. Це зручно та комфортно».

Окрім того, Алла Володимирівна висловила побажання мешканцям берегти майно, в яке вкладено кошти, та відноситися, як до власного, дбайливе ставлення продовжить його термін експлуатації.

У цьому році міським бюджетом передбачено кошти, що дасть можливість відремонтувати ще 5 ліфтів, за умови дольової участі мешканців багатоповерхових будинків. Тому з цього приводу проводяться зустрічі з мешканцями тих багатоповерхових будинків, де наявні непрацюючі ліфти, з метою визначення необхідності відновлення їх роботи. Такі зустрічі вже пройшли з жителями будинків за адресами по вулиці Миру,1 к.3,п.1 та Миру 1, к.4, п.1, по вулиці Східній,2 п.1 та Східній,2, п.2, а також в будинку по вулиці Промисловій,1.

Фахівці роз'яснюють жителям про стан ліфтового господарства безпосередньо в їх під'їзді та цікавляться бажанням мешканців у відновленні повноцінної роботи ліфта.

Більшість мешканців схвально відносяться до пропозиції міської ради у модернізації ліфтів та дольової участі.

Так, Любов Олексіївна Зінченко жителька будинку по вулиці Східній, 2 говорить: «В нашому під'їзді ліфт не працює більше 10 років. Міська рада пропонує нам взяти участь у спів фінансуванні, з чим більшість жителів погодилися. Адже дуже важко підніматися східцями на верхні поверхи. Зараз здійснюється обхід по квартирах та обговорюється між сусідами можливість долучитися до відновлення роботи ліфта. Попередньо є дані, що майже усі мешканці з 5 по 9 поверхи погодилися на таку пропозицію».

Обговорюється це питання і в інших будинках. Олександр Миколайович Бондаренко, мешканець будинку №1 по вулиці Промислова, зазначив, що сусіди їх будинку обмінюються думками стосовно зазначеного питання. Вже провели приблизні розрахунки за умови залучення більшої кількості мешканців. Наразі проводять поквартирний обхід та цікавляться думкою мешканців.

Жителі багатоповерхівок мають визначитись вже найближчим часом та вибрати відповідальну особу, представника від під'їзду, яка буде представляти інтереси громади у обговоренні та подальшому вирішені даного питання.

Якщо жителі висловлять бажання щодо відновлення роботи ліфтів та дольової участі у цих заходах, роботи будуть розпочаті вчасно.

Прес-центр «Наше місто Цюрупинськ»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон