Фальсифіковані алкогольні напої виготовлялись на Херсонщині

Але більше виготовлятись не будуть, по крайній мірі тими особами, яких зупинили слідчі та оперативники Міндоходів Херсонщини.Вони точно знають, чим може обернутись вживання таких товарів для жителів Херсонщини.

Проте затриману групу осіб здоров'я людей не цікавило, тим паче вже в самому розпалі курортний сезон, де в основному і збирались реалізовувати свій товар затримані. Слідчі та оперативники Міндоходів Херсонщини встановили цю групу осіб та задокументували їх протиправну діяльність. Упродовж тривалого часу вони на території Херсонської області здійснювали незаконне виготовлення та розповсюдження фальсифікованих алкогольних напоїв із недоброякісної сировини для подальшого збуту населенню.

Під час проведення санкціонованих обшуків у житлових приміщеннях та автотранспорті, які використовувались для незаконного зберігання та транспортування фальсифікованих алкогольних виробів та спирту, оперативникам Міндоходів удалось викрити та припинити діяльність двох підпільних цехів по незаконному виробництву фальсифікованих алкогольних напоїв.

В них виготовлялися різноманітні фальсифіковані алкогольні напої на різний смак, ось тільки з використанням недоброякісного спирту та з додаванням харчових есенцій, ароматизаторів та барвників. Реалізація фальсифікату здійснювалась як у скляній, так і у пластиковій тарі з власних помешкань, а також на ринках с.Козацьке та с.Веселе Херсонської області. Зловмисниками планувалося значну кількість фальсифікату реалізувати під час курортного сезону на узбережжі Херсонської області через мережу реалізаторів.

«Під час обшуків вилучено понад півтонни рідини з характерним запахом спирту та коньяку орієнтовною вартістю 54,2 тисячі гривень», – повідомив в.о. заступника начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Херсонській області Сергій Стаднік.

Кримінальне правопорушення за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 204 Кримінального кодексу України за фактом незаконного виготовлення фальсифікованих підакцизних товарів із недоброякісної сировини, вживання яких становить загрозу для здоров'я та життя людей, розслідується співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Херсонській області. На даний час проводяться додаткові заходи по документуванню протиправної діяльності постачальників спирту.

За матеріалами прес-служби
ГУ Міндоходів у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон