Херсонська обласна рада підтримує армію

Не на словах, а на ділі – вчора 8 липня під час V пленарного засідання ХХХ сесії обласної ради VI скликання депутатами було затверджено питання про внесення змін до програми економічного, соціального та культурного розвитку Херсонської області на 2014 рік.

Відповідно такого рішення, з обласного бюджету буде виділено 654,8 тисяч гривень для створення належних умов виконання завдань батальйону територіальної оборони в Херсонській області. За словами заступника директора Департаменту економічного, регіонального розвитку та торгівлі Херсонської обласної державної адміністрації Ігоря Клима, ці кошти будуть спрямовані на належне екіпірування особового складу, облаштування наметового містечка, придбання паливно-мастильних матеріалів, оргтехніки та засобів зв'язку.

Сказав декілька слів з приводу підтримки військовослужбовців і губернатор Херсонщини Юрій Одарченко: «Ми включили в бюджет невелику суму на підтримку батальйону, бо в них не має зараз підтримки. На засіданнях сесій будуть прийняті рішення по виділенню подібних сум на підтримку батальйону територіальної оборони, бо нам треба підтримувати вояків, які сьогодні захищають спокій на Херсонщині.

Ми розраховуємо на підтримку 5 районів Херсонської області, які в районних бюджетах передбачують по 250 тисяч гривень, для того, щоб підтримати батальйон територіальної оборони, загалом ця сума по Херсонській області буде становити близько 1 мільйона 300 тисяч гривень. Тут для нас є серйозна потреба в облаштуванні військовослужбовців не тільки на адміністративній лінії Херсону. Сьогодні ми додатково ставимо блок-пости, які дозволять нам контролювати пересування людей зі Сходу України», – зазначив Юрій Одарченко.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон