Херсонську бізнесменшу покарано на 13 млн.гривень

За грішки минулих років дочекалась покарання хитрувата мешканка Херсона, яка вирішила «підзаробити» за рахунок переведення безготівкових коштів у готівку.

Наразі, вступив у законну силу вирок суду м. Херсона, яким її визнано винною у скоєнні злочинів, передбачених ст.ст. 27 ч.2, 205 ч.2, 212 ч.3 та 209 ч.1 КК України. Жіночці призначено остаточне покарання у вигляді 5 років з позбавленням права обіймати посади, пов'язані із виконанням адміністративно-господарської діяльності та організаційно-розпорядчих функцій строком на 2 роки. Відповідно до ст.75 КК України її звільнено від відбування основного покарання у вигляді позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки.

Як встановлено досудовим слідством ГУ Міндоходів у Херсонській області, впродовж квітня 2010 - березня 2011 року «комерсантка» через ряд створених підприємств здійснювала безтоварні операції та незаконне переведення безготівкових коштів в готівку з метою укриття їх подальшого руху від податкових органів.

«Проведення злочинної діяльності «підприємливої компанії» призвело до ухилення від сплати до бюджету податків на суму понад 13 млн.гривень. Районним судом м.Херсона прийнято рішення стягнути на користь держави зазначену суму у відповідності із чинним законодавством», - акцентував в.о. заступника начальника - начальника слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Херсонській області Сергій Стаднік.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон