Що можно зробити з поламаними вафлями

Що, зробити, поломаними, вафлями
На жаль, не завжди вдається зберегти цілісність улюблених продуктів. І якщо деякі з них, наприклад шоколад, можна спокійно вживати подрібненим, то зі солодощами на кшталт вафель усе набагато складніше. Про те, що можна приготувати з подрібнених смаколиків, – далі в матеріалі.


Тістечко «Картошка»

У традиційному рецепті улюбленого з дитинства десерту використовуються печиво й бісквіт, але й інші солодощі – не виняток. Іноді так виходить навіть економніше, оскільки ціни на вафлі Рошен часто нижче, ніж на інші вироби. До того ж, різні помадки додають смаків готовим стравам. Для тістечка «Картошка» потрібно:

1. 250 грамів вафель;

2. 75 мілілітрів молока;

3. 50 грамів вершкового масла;

4. 50 грамів цукру;

5. 3 столові ложки порошку какао.

Помістивши вафлі в пакет, поламайте їх качалкою. Змішайте в сотейнику цукор, какао, молоко, масло й доведіть суміш до кипіння. Потім додайте її до поламаних вафель, усе добре перемішайте і сформуйте кульки. Готові тістечка посипте какао.

Шоколадна ковбаса

Ще одна страва родом із дитинства, готувати яку швидко й просто; головне – заздалегідь купити якісні інгредіенти в магазині Maudau. Для виготовлення шоколадної ковбаси необхідно:

1. 250 грамів вафель;

2. 200 грамів згущеного молока;

3. 100 грамів вершкового масла;

4. 3 столові ложки порошку какао;

5. 100 грамів волоських горіхів.

Нагрійте вершкове масло до кімнатної температури. Подрібніть вафлі й змішайте їх із какао й меленими горіхами. До сумішші додайте м'яке масло, згущене молоко й усе добре перемішайте. Сформуйте ковбаски, загорніть їх у харчову плівку й помістіть у холодильник. Через 3 години смаколик готовий.

Кейк-попси

Свого часу кейк-попси створили кондитери, щоб кудись подіти поламані бісквіти, які можна просто замінити вафлями або печивом. Подають такий десерт на шпажках. Для його виготовлення необхідно:

1. 160 грамів вафель;

2. 250 грамів рикоти або іншого несоленого м'якого сиру;

3. 50 грамів цукрової пудри;

4. 200 грамів шоколаду;

5. ванілін і кондитерська посипка за смаком.

Подрібніть вафлі. Додайте до них цукрову пудру й рикоту. Суміш має бути достатньо щільною, щоб тримати форму після охолодження. Вологими руками акуратно сформуйте порційні кульки й помістіть їх у холодильник. Розтопіть на парі шоколад. Краще брати спеціальний, для глазурі. Коли шоколад розтане, занурте в нього шпажки, якими потім проткніть кейк-попси. Це необхідно для того, щоб вони добре трималися. За кілька хвилин занурте кульки в шоколад, а потім – залиште їх охолоджуватися до кімнатної температури. Прикрасьте зверху кульки кондитерською посипкою за бажанням.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон