У Херсоні чоловік та жінка охороняли катівні, де незаконно утримували людей

Херсон, чоловік, жінка, охороняли, катівні, утримували, людей
Служба безпеки України викрила чоловіка та жінку, які під час окупації Херсона працювали на російських військових, а після звільнення міста переховувались від правосуддя.

На початку повномасштабного вторгнення РФ двоє людей підтримали окупантів. Їх призначили до складу "адміністрації" російської катівні, яка діяла на базі захопленої на той час виправної колонії Херсона. Вони обійняли посади "інспекторів відділу охорони" окупаційного об’єкта.

Як встановило розслідування, підозрювані охороняли камери, до яких російські військові ув’язнювали учасників руху опору в регіоні. У камерах окупанти застосовували до потерпілих тортури та намагались "вибити" з них згоду на співпрацю проти України.

Після звільнення міста чоловік та жінка переховувались від правосуддя в Херсоні , постійно змінювали адреси проживання.

Служба безпеки встановила місця їхнього перебування і затримала. Їм оголосили підозру у колабораційній діяльності. Наразі чоловік та жінка перебувають під вартою. Їм загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.



© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон