У Херсоні не усі випускники шкіл зможуть скласти мультипредметний тест

Херсон, школи, випускники
У тимчасово окупованому Херсоні випускники шкіл не зможуть скласти мультипредметний тест. Така відповідь освітнього омбудсмена Сергія Горбачова на лист матері херсонського випускника. Суспільному жінка розповіла, що навчальний рік у Херсоні закінчується 27 травня і наразі це єдина інформація, яку повідомили випускникам шкіл:

"Для складання мультинаціонального тесту нам треба буде везти дитину на підконтрольну ЗСУ територію - так говорять у школі, повторюючи слова міністра освіти. Але як везти дитину, якщо зелених коридорів немає? Ви можете уявити, яким чином кілька тисяч випускників області мають їхати до сусіднього Миколаєва, аби скласти іспит?

Батьки напевне зараз не відправлять дітей самих, тобто це ще кілька тисяч батьків. Де всіх їх розмістять на цей час? Миколаїв постійно під обстрілами, тобто потрібні укриття. А якщо обстріл станеться під час тестування, іспит перенесуть на наступний день. І скільки так триватиме, невідомо, а сесія триває 10 днів", - написала жінка у листі до освітнього омбудсмена та запропонувала розглянути можливість провести тестування в Херсоні, щоб не наражати на небезпеку кілька тисяч випускників Херсонщини.

Сергій Горбачов надав відповідь: "Поки місто Херсон є тимчасово окупованим, то провести там мультитест немає змоги".

"Навіть якщо наші діти якимось дивом зможуть скласти цей тест, не має впевненості, що ми вчасно отримаємо документ про освіту", - говорить херсонка. На її питання в школі відповіли, що не має інформації, чи зможуть привезти на окуповану Херсонщину бланки атестатів. Як у таких умовах випускники області зможуть вступати до вишів, відповіді не дає ніхто...
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон