Херсонський інклюзивно-ресурсний центр роботу не припиняє

Херсон, інклюзія, Центр
Керівниця Херсонського інклюзивно-ресурсного центру Тетяна Левченко розповіла Суспільному, чому вирішили не припиняти роботу і як отримати консультації від спеціалістів центру. "На даний час оцінку розвитку дітей ми не проводимо, бо небезпечно як для фахівців, так і для самих батьків з дітьми. Всі інші послуги надаються в телефонному режимі, або онлайн", - розповіла керівниця центру.

За словами Тетяни Левченко, були розроблені графіки консультацій фахівцями в телефонному режимі, кожен із фахівців надав свій мобільний номер для зв'язку, з підключенням онлайн, з посиланням на платформу Meet.

"Кожен із охочих, або кому потрібна допомога, може обрати для себе зручніший варіант. Ми розуміємо, що зараз не у всіх є інтернет, а у кого він є, то майже не працює, або можливість під'єднатися до Wi-Fi, тому і даємо вибір. Наразі для всіх, хто потребує допомоги, або не хоче залишатися на самоті, кому боязно, сумно та боляче, працюють 3 практичних психологи, вчитель-логопед, вчитель-дефектолог, вчитель-реабілітолог", - розповіла Тетяна.

Всі розвитково-корекційні заняття для дітей так і проводять, але виключно онлайн.Хто не може доєднатись у зв'язку з перебоями в мережі отримують відео завдання від своїх педагогів, аби батькам було в зручний час переглянути його та дати чіткі інструкції дітям. "Окремо на каналі "Корекційна та інклюзивна освіта Херсонщини" ми розміщуємо коротенькі відео з різноманітними вправами, які педагогічні працівники, або батьки можуть використовувати в своїй роботі з дітьми", - каже керівниця центру.

Тричі на тиждень вчитель-дефектолог для дітей молодшого шкільного віку читає вечірню казку. Двічі на тиждень практичний психолог веде рубрику з аналізу мультиків "Цікавий світ мультфільмів".

"На кожний новий тиждень ми плануємо заходи як для дітей дошкільного та шкільного віку, так і для педагогічних працівників і батьківської спільноти. Всі матеріали, посилання, заходи, пам'ятки, ігри ми розміщуємо на своїй сторінці в Фейсбук. Для дітей у нас різноманітні ігри, які направлені на розвиток дрібної моторики рук, концентрацію уваги, розвиток логічного мислення, зняття психоемоційної напруги. З дорослими ми теж працюємо з практичними порадами, показом вправ", - розповіла Тетяна ЛЕВЧЕНКО.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон