Херсонські лікарні безкоштовно отримують медичні препарати

Херсон, лікарні, ліки
З початку воєнних дій, мабуть, в житті кожного із нас відбулися певні зміни, до яких треба якоюсь мірою пристосовуватися. Для медиків одна з таких задач – це налагодження взаємодії між місцевою владою, волонтерськими організаціями, медичними закладами та пацієнтами – задля взаємодопомоги у цей час.

Після скоординованих міських організаційних дій в лікарні Тропіних, як і в інших медичних установах, відкрилися пункти видачі ліків, що зараз є вкрай важливим для багатьох, особливо людей з хронічними хворобами, які потребують постійної підтримуючої терапії. Гуманітарна допомога, яка поступає централізовано для мешканців міста, береться на ретельний облік, після чого здійснюється її розподіл між поліклініками для жителів Корабельного району.

Станом на 20 квітня вже 1023 особи безкоштовно отримали медичні препарати у пунктах видачі при поліклініках лікарні Тропіних. Ліки доставлені за допомогою міського голови Ігоря Колихаєва та волонтерських організацій. Переважно це були ліки як для госпітального профілю хворих ( перев’язочні бинти, шприці, системи, вата, серветки та набори для хірургічних операцій ) і частина для амбулаторного лікування (знеболювальні, жарознижуючі та заспокійливі препарати).

Загалом, із березня гуманітарною допомогою в лікарні охоплено близько 2500 людей. У тому числі, всі інсулінозалежні пацієнти, які перебувають на обліку у лікаря-ендокринолога, забезпечуються препаратами інсуліну, а також L-тіроксином при захворюванні щитовидної залози. Сьогодні хворих з інсулінозалежним цукровим діабетом зареєстровано 690 осіб. Дуже вдячні всім, хто долучається до допомоги!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон