У Херсоні жінка залишилася заради порятунку тварин

Херсон, жінка, тварини
Херсонка Олена Таран понад 10 років допомагає безпритульним тваринам. Годує, лікує, стерилізує, намагається знайти господарів.Що мінилося для неї з війною та, що допомагає зараз вижити їй та її підопічним Олена розповіла Суспільному.

"Зараз у мене 84 коти і 2 собаки. Ще стільки ж я курую у промзонах, у дворах. Лікую, годую, стерилізую, раніше намагалась шукати їм господарів. Зараз тимчасово цього не роблю, бо під час війни невідомо, якщо люди раптом евакуюються, куди знову дівати тварину", - розповідає Олена Таран.

За її словами, з початком війни тварин на вулицях побільшало. Особливо котів. Жінка розповідає, що зараз люди просто кидають своїх улюбленців, коли виїжджають з міста. Або виставляють за двері, бо нічим годувати - ціни на корми для тварин у Херсоні зависокі.

"Я лише на третій день війни купила собі хліба, до цього я просто викупала корми скрізь, бо знала, що мені нічим буде годувати своїх підопічних. В мене немає чужих тварин, я переживаю за кожного.Якщо комусь потрібна допомога, навіть тим, хто має господарів, або консультація, я нікому не відмовляю", - каже Олена.

Як таких помічників жінка не має. Все робить сама. Буває Олені допомагає знайома, коли має вільний час. "Коли розпочалась війна, я на наших людей і не розраховувала, бо всім важко.Я зробила пост у соцмережах, переклала його англійською, а наші емігранти, які на мене підписані, розпостили його. І допомога почала надходити", - розповіла Олена.

Наразі має запас кормів на кілька днів і вдячна тим, хто їй допомагає їх прогодувати. "Зараз буває дуже важко, навіть кілька разів втрачала свідомість, але мої підопічні вони мене стимулюють і змушують рухатись далі. А ще я їх просто дуже люблю і не уявляю без них свого життя", - каже жінка.

Виїжджати з міста Олена навіть не планувала, адже не може покинути своїх підопічних. Жінку непокоїть лише одне, аби вона у будь-якій ситуації завжди мала можливість захистити та попіклуватись про них...
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон