Ігор Колихаєв: перетворити Херсон на стихійний "шанхай" я не дам

Херсон, міська, влада
На цьому Херсонський міський голова Ігор Колихаєв наголосив під час чергової зустрічі з представниками ринкового сегменту міста, відповідальними за цей напрямок працівниками виконавчого органу, керівниками комунальних підприємств

У питаннях ринкової торгівлі очільник Херсона Ігор Колихаєв намагається знайти універсальне рішення, яке б влаштувало три сторони: місто, продавців та, власне, покупців.

Міська влада наголошує: ані воєнний стан, ані умови окупації міста не мають призвести до того, що містяни, які залишилися тут жити, стануть жертвами анархії. Тому міський голова контролює всі процеси, що відбуваються в Херсоні, і навіть у таких складних умовах старається дати лад цим сферам.

«Особливо мене зараз турбують ринки. Ми зробили рішучий і правильний крок, коли створили умови для їхнього відкриття. Але перетворити Херсон на стихійний «шанхай» я не дам. Торгівля має здійснюватися за всіма нормами та правилами, що діяли й до війни. Труїти людей, обманювати та мародерити тут не будуть», – попередив Колихаєв.

Так, суворе покарання від міського голови очікує співробітників виконавчих органів та будь-яких структур, що підпорядковуються міській владі, за факти зловживання службовим становищем. Ігор Колихаєв доручив розібратися з випадками, коли працівників комунального підприємтва торговці звинуватили у неправомірному вилученні продукції.

«Правила існують для всіх: і для тих, хто контролює процес торгівлі, і для тих, хто його здійснює. З перегинами повноважень з боку наших працівників я розбиратимусь особисто, але й порушники правил торгівлі відповідатимуть за свої дії так само», – зазначив Ігор Колихаєв.

На думку міського голови, людям треба створити умови для нормального ведення їхньої діяльності. Так, наприклад, якщо і продавцям, і покупцям зручно купляти-продавати на вулиці Миру (що раніше заборонялося), то треба піти назустріч херсонцям і допомогти облаштувати там місця продажу виключно на час воєнного положення.

«Міська влада працює для людей, а не навпаки, тож враховувати їхні потреби ми просто зобов’язані. Тому на найближчий виконком ми винесемо питання щодо впорядкування вуличної торгівлі на період воєнного стану», – резюмував Ігор КОЛИХАЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон