Херсонська міська влада продовжує боротьбу з стихійною торгівлею

Херсон, стихійна, торгівля
Під час одного з таких рейдів представники міської влади Херсона проінспектували торгові точки на перехресті проспекту 200-річчя Херсона та вулиці 49-ї Гвардійської Дивізії.

В ході лише однієї з перевірок виявлено більше 70 випадків збуту товарів у непризначених місцях. З порушниками провели профілактично-роз’яснювальну роботу щодо недопущення ними реалізації неякісної продукції на тротуарах та проїжджій частині. 10 точок зі збуту молочної та рибної продукції переміщено на територію ринку. Лише на спеціально обладнаних для торгівлі місцях створені безпечні умови, зокрема – працює лабораторія ветеринарно – санітарної експертизи товарів.

Департамент економіки та інвестицій міської ради вчергове закликає херсонців не купувати продукти з рук:

- Звертаємо Вашу увагу на те, що придбавши продукти харчування на стихійних ринках, Ви шкодите власному здоров’ю. Як правило продукти, що реалізуються на вулицях міста з рук, прямо з тротуару/землі, з автотранспортних засобів, дуже небезпечні, на них летить бруд, не витримуються санітарні вимоги під час їх продажу.

Серед продуктів, які реалізуються з рук на вулицях, на зупинках, пішохідних доріжках, тротуарах, газонах, перехрестях, ділянках, прилеглих до житлових будинків, з машин та інших невстановлених та спеціально необладнаних для цього місцях, найбільш небезпечними є м’ясо, риба, молоко та молочні продукти.

Купуючи м’ясо чи рибу в місцях стихійної торгівлі треба пам’ятати, що це продукти невідомого походження, які можуть викликати харчові отруєння та токсикоінфекції, в т.ч. ботулізм. Загрозу можуть нести як харчові продукти, так і їх продавці, бо вам невідомо про стан їх здоров’я.

Вживання молочної продукції невідомого походження (відсутні дані про стан здоров’я корови, риби, свині та результати лабораторних досліджень продуктів), придбаної у громадян, які не пройшли медогляд та не мають допуску до роботи з харчовими продуктами — прямий шлях до інфекційних захворювань.

Також, не можна купувати молоко в пластикових пляшках, які є предметами одноразового використання і мають не завжди відоме походження (іноді пляшки збирають на сміттєзвалищах і не завжди ретельно миють).

Єдині законні місця для торгівлі харчовими продуктами, крім магазинів,– це агропродовольчі ринки. Саме там знаходяться державні лабораторії ветсанекспертизи, які здійснюють обов’язковий державний ветеринарно-санітарний контроль за якістю та безпечністю продукції, що реалізується, і надають продавцю товару експертний висновок установленої форми про проведену ветсанекспертизу.

За матеріалами пресслужби Херсонської міської ради
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон