Херсонський державний університет очікує допомоги від міжнародних партнерів

ХДУ, ректорат, проєкт
Про це сьогодні, 11 квітня, говорили на засіданні ректорату Херсонського державного університету за участі деканів факультетів, керівників структурних підрозділів, служб та відділів. Захід пройшов у змішаному форматі.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський повідомив, що ХДУ очікує першого траншу допомоги для викладачів та співробітників: «Це допомога від наших міжнародних партнерів. Крім цього, ми обговорюємо з ними підготовку наступного траншу. Ми підготували певні анкети, які будемо на засадах анонімності пропонувати заповнити студентам, співробітникам, викладачам, щоб зрозуміти напрямки допомоги для тих, хто знаходиться в окупації. Люди, які залишилися в окупації не повинні відчувати, що їх хтось залишив, що вони лишилися самі без допомоги, без уваги», – наголосив ректор.

У своєму виступі ректор звернув увагу щодо можливих ризиків, пов’язаних з цьогорічною вступною кампанією. Адже останніми днями з Херсонщини виїхало багато людей, серед яких й наші потенційні студенти. «Тому, колеги, у нас попереду дуже велика, серйозна робота. Вона також пов’язана і з Бериславом, і з Генічеськом. Разом ми - єдина команда, зможемо все подолати і точно пройдемо цей складний шлях», – наголосив Олександр Співаковський.

Також ректор зазначив, що сьогодні відкривається вікно можливостей для українських вишів. Тож Херсонський державний університет має максимально активізуватися в напрямку міжнародної роботи – участі в проєктах та грантах. Та звернув увагу на важливості відпрацювання грантів, що спрямовані, зокрема, й на посилення розвитку університету.

Перший проректор ХДУ Сергій Омельчук проінформував про відновлення процесу атестації на вчені звання. Звернувся до деканів факультетів, аби узгодили це питання із завідувачами кафедр. Щодо підготовки кваліфікаційних робіт перший проректор наголосив, що цього тижня має бути максимально завершена загальна підготовка. Оскільки наприкінці квітня розпочинаються інші процедурні моменти – перевірки на унікальність, підготовка експертних висновків, рецензій. Сергій Омельчук підкреслив, що цьогоріч електронний варіант кваліфікаційних робіт є обов’язковим і цілком достатнім.

Також перший проректор доповів про участь ХДУ в американсько-українському проєкті «Ініціатива академічної доброчесності». У ньому беруть участь троє представників університету – перший проректор Сергій Омельчук і викладачі факультету комп’ютерних наук, фізики та математики Віталій Кобець та Анастасія Бистрянцева. У межах проєкту вони мали можливість зареєструватися у фонді підтримки українських університетів. «Заявку вже прийнято. І я сподіваюся, що ми зможемо отримати кошти, які спрямуємо на наші внутрішні гуманітарні потреби – купівлю медикаментів для співробітників та науково-педагогічних працівників», – зазначив Сергій Омельчук.

Проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник проінформував про запровадження простою працівників, які не зайняті в науково-викладацькій роботі в Херсонському державному університеті та про забезпечення життєдіяльності університету й структурних підрозділів.

Що стосується роботи волонтерського центру ХДУ проректорка з міжнародної, соціально-гуманітарної й науково-педагогічної роботи Алла Цапів зазначила, що робота центру можлива завдяки залученню коштів від колег та друзів. «Це дозволяє нам здійснювати необхідну закупівлю продуктів, формувати продуктові набори. За період з 18 березня по 8 квітня ми видали 59 продуктових наборів для науково-педагогічних працівників університету, для наших колишніх співробітників літнього віку. Минулого тижня ми розширили кількість отримувачів допомоги і включили наших аспірантів й молодих науковців, які самостійно виховують дітей або мають багатодітні родини», – зазначила проректорка. Також Алла Цапів звернула увагу на відновлення роботи вайбер-групи «Абітурієнт».

Про роботу профспілкової організації співробітників ХДУ доповів її очільник Ігор Головченко. За його словами, профком активно співпрацює з Волонтерським центром. Так, завдяки злагодженій роботі вдається підтримувати та надавати гуманітарну допомогу колегам, які цього потребують та приділяти увагу ювілярам.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон