У Херсоні створили кризовий психологічний центр для жінок та дітей

Херсон, кризовий, центр
У Херсоні проєкт "Татохаб" перепрофілювали на підтримку родинам, які опинились в кризових ситуаціях через війну. Про це Суспільному розповіла голова правління громадського об'єднання "Центр соціального партнерства "Перспектива" "Проєкт "Татохаб" Оксана Михайленко.

За її словами проєкт планували запустити в лютому. Він був підтриманий ООН - жінки та спрямований на підтримку відповідального татівства, роботу з татами, тат з дітьми і т.д. "Війна змінила пріоритети і фокус. Тому зараз перепрофілюємо роботу проєкту на актуальні потреби і виклики, які є", - розказала Оксана Михайленко.

Зараз фокус проєкту направлений на жінок та дітей. "Більша частина чоловіків у ЗСУ або теробороні, тому жінки і діти - найбільш вразлива категорія. Зараз узгоджуємо з донорською програмою заходи, які б могли підтримати такі родини", - говорить голова проєкту.

Серед заходів проєкту - майстер-класи, які буде проводити майстрия. Вона психологиня, буде давати зворотній зв'язок та паралельно консультувати. Інший напрямок - групи психологічної підтримки. "В нас їх дві - одна загальна та окрема для вагітних жінок. Підтримуємо і родини, і вагітних жінок, бо один з партнерів - це фонд народонаселення, який займається питаннями безпечної вагітності.

Також паралельно запустили дві ініціативи. Одна - це йога звичайна, щоб нормалізувати стан, і окрема група - йога для вагітних. Заняття вже проходять онлайн", - каже Оксана Михайленко.

Також в проєкті є можливість отримати психологічні кризові консультації. Ця ініціатива активно запрацювала у березні та була направлена на допомогу жінкам, які втратили родичів або евакуювались. "Плануємо активно включатися у випадки із згвалтуванням та насильством в родині, як по відношенню до жінок, так і чоловіків", - розказала керівниця проєкту.

Всі заходи проводяться онлайн. Окрім Нової Каховки, працює ще один Татохаб у Херсоні, який також буде надавати послуги.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон