Освітньо-науковий проєкт Херсонського держуніверситету розширює географію учасників

проєкт, ХДУ, географія учасників
У Херсонському державному університеті відбулася відкрита онлайн-лекція доцента кафедри біологічних наук університету Альберти (Канада) Тобі Спрібілле. Тема зустрічі – «Еволюційна біологія симбіозів лишайників» – об’єднала студентів, молодих науковців та вчених з України й світу.

Захід відбувся у межах освітньо-наукових проєктів «Академічний міст» Херсонського державного університету, «Запрошені професори» Житомирського державного університету імені Івана Франка та ініціативи вчених університету Альберти «Солідарність з Україною».

Лекція «Еволюційна біологія симбіозів лишайників» базувалася на останніх дослідженнях наукової групи канадського дослідника Тобі Спрібілле.

Географія українських учасників заходу була досить широка: Херсон, Житомир, Київ, Івано-Франківськ, Суми, Черкаси, Харків. Послухати канадського дослідника приєдналися й провідні ліхенологи світу, науковці з Литви, Польщі та США. Загалом до заходу долучилося близько 100 слухачів.

Один з учасників зустрічі доктор біологічних наук, професор ХДУ Олександр Ходосовцев зазначив, що академічний міст дозволяє не лише спілкуватися з колегами та отримувати нові знання, а й хоча б на декілька годин відволікатися від реалій війни.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон