У ботанічному саду Херсонського держуніверситету очікують на масове цвітіння тюльпанів

ботсад. ХДУ, тюльпани
Ботанічний сад Херсонського державного університету, що завжди був окрасою нашого міста та улюбленим місцем прогулянок містян, продовжує дарувати красу. Особливо навесні, коли пробуджується природа й з’являються перші квіти.

Наймасштабніша та найяскравіша подія весни в ботсаду – це, звісно ж, традиційний парад тюльпанів. Про те, коли ж можна буде в повній мірі насолодитися цією весняною квіткою розповіла директорка ботанічного саду ХДУ Ніна Сушинська.

За її словами, цьогоріч масове цвітіння тюльпанів очікується пізніше ніж минулого року, орієнтовно наприкінці квітня–початку травня. Це пов’язано з кліматичними умовами та пізньою весною. Поки ж з’являються перші квіти цією рослини.

«Щороку ми збільшуємо колекцію тюльпанів новими яскравими сортами. На сьогоднішній день висаджено близько 8 тисяч цибулин. Це близько 19 сортів та 11 видів», – розповідає Ніна Сушинська. Зокрема, серед нових сортів, які вже цьогоріч поповнять колекцію тюльпанарію, – tropical wave, hіng five, Columbus.

Крім того, в ботсаду ХДУ вже почали квітнути ранні весняні рослини – гіацинти, нарциси тощо.

Як відомо, в ботсаду проживають й представники тваринного світу – кролики, коти, вівці, віслюки тощо. Нещодавно до мешканців ботсаду приєдналися кінь Зартик та віслюк Златка. Тварин привели місцеві волонтери, аби їх убезпечити. Почувають вони себе добре, в міру активні та ласкаві.

Пресцентр ХДУ

P.S. На жаль, наразі ботанічний сад Херсонського державного університету не приймає відвідувачів. Однак помилуватися природним різнобарв’ям запрошують в соцмережах – на сторінці підрозділу в інстаграм та фейсбук, а також на сторінці ХДУ в Фейсбук.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон