Херсонський держуніверситет налагоджує профорієнтаційну роботу з майбутніми вступниками

ХДУ, вступники, робота
Херсонський державний університет долучився до єдиного дня профорієнтації серед здобувачів освіти Херсона. Ініційовано захід управлінням освіти Херсонської міської ради.

«Навіть попри виклики сьогодення, окупацію Херсона, ми маємо думати про майбутнє – збереження найціннішого скарбу – нашої молоді, яка має бути патріотичною та освіченою», – зазначив ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Перша зустріч у межах єдиного дня профорієнтації проходила в форматі Zoom-конференції і була ознайомчою.

Проректорка з міжнародної, соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи ХДУ Алла Цапів презентувала матеріально-технічну базу освітнього закладу. Детально розповіла про унікальність кожного факультету та спеціальності, за якими здійснюється підготовка здобувачів у Херсонському державному університеті.

Серед питань, що цікавили вступників – вартість навчання на контракті, можливості міжнародної мобільності для студентів, умови вивчення другої іноземної мови тощо.

Звісно ж, цікавили й особливості вступної кампанії-2022, правила вступу та конкурсний бал на окремі спеціальності (за минулий рік). На ці питання відповіла фахівчиня Приймальної комісії Анастасія Каляка.

Наразі немає остаточного рішення щодо процедури проведення цьогорічної вступної кампанії – очікуються роз’яснення від Міністерства освіти та науки України.

Зазначимо, що подібні профорієнтаційні заходи проходитимуть щочетверга. Тож слідкуйте за оголошеннями на сайті ХДУ, на сторінках Facebook та Instagram.

У разі виникнення питань та необхідності консультації майбутні вступники завжди можуть звернутися до Приймальної комісії Херсонського державного університету (https://www.kspu.edu/Entrant/SelectionCommittee.aspx).

Телефони – (552) 49-43-75; 095 592 91 49; 096 613 05 16.

Пресцентр ХДУ


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон