Юні херсонські піаністи перемогли у віртуальному музичному конкурсі

Херсон, юні, піаністи
Учні фортепіанного відділу ДМШ №1 взяли участь у міжнародному віртуальному конкурсі піаністів US Virtual Piano Competition 2022. Оцінювання конкурсних програм відбувалося за трьома параметрами: музичність, техніка, складність, - повідомляє пресслужба Херсонської міської ради.

У конкурсі цього року взяли участь понад 300 претендентів з різних країн світу: Азербайджану, Білорусі, Естонії, Індії, Індонезії, Іспанії, Італії, Казахстану, Канади, Китаю, Литви, Молдови, Нідерландів, Нової Зеландії, Північного Кіпру, США, Таїланду, Узбекистану, України, Фінляндії.

РЕЗУЛЬТАТИ виступу юних піаніств з Херсона, учнів Юсіфової В.С:

– Асанов Юрій, 4 клас – 1-е місце,
– Мікелтадзе Гіоргі, 7 клас – 3-є місце,
– Купріянов Олександр, 8 клас – 1-е місце + спеціальний приз “Краще виконання кантилени”.

Херсонська музична школа отримала листа від організаторів конкурсу: - Шановні українці, учні та колеги. Пишу Вам, щоб висловити відверті співчуття з приводу військового положення. Ніхто не заслуговує на жорстоке поводження за будь-яких обставин. Поки я сиджу та благополучно дивлюся новини з-за кордону, невинні люди змушені ховатися в бомбосховищах наче біженці. Це важко та соромно бачити.

Також хочу висловити відверте захоплення українською фортепіанною культурою. Всі українські діти, яких ми бачили, абсолютно видатні. Я молюся, щоб цей кошмар швидше закінчився, та учні змогли показати світові свої неймовірні таланти.

Серця команди US Virtual Piano Competition 2022 із Вами!
Президент конкурсу Лідія Котлова“.
(Лідія Котлова (США) – президент конкурсу, піаністка, педагог, випускниця Вашингтонського університету).


“US Virtual Piano Competition” – це некомерційна організація, створена, щоб допомогти молодим талантам продемонструвати свої навички гри на фортепіано. Конкурс для учнів та студентів музичних навчальних закладів.

Музична школа подала заяву на участь в конкурсі ще до війни: “Ми подали заявки на конкурс іще в минулому, хоч і неспокійному, але відносно мирному житті. А про результати просто забули, випадково знайшовши їх у поштовій e-mail-скрині вже після 24 лютого. Це іще один місточок, який з’єднує нас з мирним життям, з вірою та сподіваннями на краще майбутнє, іще раз доводячи неймовірну велич і силу нашої чудової професії”, – зауважують в закладі.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон