Ректор Херсонського держуніверситету взяв участь у засіданні Ради ректорів України

Херсон, рада, ректори
Про це повідомив ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський:

- Відбулось, достатнє складне, розширенне засідання Ради ректорів України. Обговорювались не менш складні питання, пов’язані з функціонуванням університетів в умовах війни, яка веде наша країна проти агресора.

Ключові з них, якщо коротко:

1. Правила вступу в умовах війни;

2. Про концепцію конкурентноздатності українських вишів;

Практично одноголосно рада ректорів запропонувала профільному міністерству та комітету ВР, кабінету міністрів врахувати при вступі екстремальні умови в яких знаходяться наші випускники, включаючи нерівність доступу до якісної освіти, неможливість доступу до комунікацій, небувалий міграційний виток людського капіталу з України,… , в основному, результати атестатів дітей. В окремих випадках, на ексклюзивних освітніх програмах, проводити університетам Мульті-тести.

Обов’язково врахувати особливості ситуацій на територіях де велись бойові дії, тимчасова окупація, блокада… Зрозуміти опонентів такого підходу, що корупційні ризики практично нульові в порівнянні з небезпекою втрати людського капіталу, особливо в зруйнованих містах, містах де окупаційна влада продовжить своє існування…

Щодо другого питання рада ректорів прийняла пропозиції робочої групи до уваги та запропонувала підготувати конкретний та деталізований проект до 25 квітня,
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон