У Херсонському держуніверситеті увіковічать пам'ять свого випускника - учасника бойових дій

ХДУ, память, герой
У Херсонському державному університеті відбулося чергове засідання Вченої ради. Захід пройшов у змішаному форматі за участі ректора, проректорів, деканів, керівників структурних підрозділів та інших членів колегіального органу. Модератором виступив голова Вченої ради ХДУ Володимир Олексенко.

Ректор ХДУ Олександр Співаковський зазначив, що з 28 березня в університеті відновлено освітній процес, що відбуватиметься в дистанційному режимі синхронно та асинхронно.

«Пишаюся нашою командою, яка сповідує спільні цінності, робить усе можливе та неможливе, аби в українському університеті наші здобувачі отримували якісну освіту за українськими освітніми та освітньо-науковими програмами. Ми виконуємо всі рекомендації Міністерства освіти та науки України, знаходимося на постійному зв’язку з міністром Сергієм Шкарлетом», – наголосив ректор.

Також Олександр Співаковський подякував проректору з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максиму Віннику, проректорці з міжнародної, соціально-гуманітарної й науково-педагогічної роботи Аллі Цапів за забезпечення діяльності освітнього закладу та роботи Волонтерського центру ХДУ, що опікується студентами, співробітниками та нашими ветеранами.

Володимир Олексенко прозвітував про виконання рішень попереднього засідання Вченої ради, що були введені в дію відповідними наказами ректора. Надалі перейшли до розгляду робочих питань.

Перший проректор Сергій Омельчук надав інформацію щодо внесення змін до процедури рейтингового оцінювання науково-педагогічних працівників, кафедр та факультетів за 2019-2021 роки. Це питання детально обговорювалося з науково-педагогічними працівниками і на розгляд винесено колегіальне рішення: залишити обов’язковим індивідуальний рейтинг НПП за 2019-2021 роки як такий, що може бути врахований під час конкурсного відбору на заміщення вакантних посад НПП, визначення претендентів на премію кращому молодому вченому та їх матеріального заохочення, обґрунтованого розподілу ставок на кафедрах, прийняття інших рішень щодо різного виду заохочення науково-педагогічних працівників протягом 2022/2023 н.р.

Затвердили члени Вченої ради й нову редакцію Положення про культурно-мистецький HUB Херсонського державного університету. З цього питання доповів директор підрозділу Сергій Кузнецов. Зазначимо, що HUB здійснюватиме культурно-мистецькі заходи – виставки, вистави, концерти, тренінги тощо. Налагоджуватиме та підтримуватиме зв’язки з творчими спілками, культурними осередками, громадськими організаціями, залучаючи їх до університетських заходів.

Декан факультету психології, історії та соціології Ірина Шапошникова внесла пропозицію щодо встановлення в меморіальному комплексі ХДУ пам’ятної дошки випускнику 2014 року спеціальності «Історія» Віктору Патуляку. Ініціатива була підтримана одноголосно. У перші дні війни Віктор Патуляк у складі Херсонського прикордонного загону ціною власного життя захищав свободу, незалежність, територіальну цілісність та недоторканність України й героїчно загинув.

Також під час засідання присутні проголосували за надання трьом науковим виданням ХДУ грифа Вченої ради, внесення змін до складу редакційних колегій наукових фахових видань.

Пресцентр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон