Херсонські учні підтримують дітей біженців у Польщі

Херсон, діти, Польща
Учні херсонської гімназії №16 підтримали українців, які евакуйовані з дітими до Польщі. «День без турбот або Діти для дітей» – це онлайн-зустріч учнів Херсонської гімназії №16 та дітей польського Жешува, в якому перебуває зараз чимала кількість евакуйованих з України в Польщу, внаслідок воєнних дій на території нашої держави.

Організаторами заходу стала родина Марти Юрчак, учениці 6 класу гімназії спільно з Підкарпатською Асоціацією Активних Родин Podkarpackie Stowarzyszenie dla Aktywnych Rodzin). Учні гімназії під час заходу демонстрували малюнки, ділилися своїми мріями, розказувати вірші, брали участь у творчих майстер-класах, із цікавістю слухали живу польську мову, яку вивчають і у нашому багатомовному навчальному закладі.

По той бік екрану – польські та українські діти, які пережили в своєму віці страхи війні і вимушені були евакуюватися в Польщу, зокрема, у м. Жешув, але й там зі щемом згадують свою батьківщину, граючи у великоформатну друковану гру “Мандри Київщиною” у ТРЦ Plaza Rzeszów, автором якої є архітектор Игорь Юрчак.

По наш бік екрану – діти окупованого Херсона, які замість дитячих мрій про дивовижні пригоди, казкове майбутнє, відпочинок на морі малювали жовто-сині прапори, чисті блакитні хмари, а потім зі сльозами на очах озвучували те, що готові відмовитися від усього, заради мирного неба над головою.

Маємо надію, що такі зустрічі стануть регулярними, нові польські знайомі – друзями, а їхня мета – трішечки іншою, більш мирною та світлою.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон