Каховська ГЕС на окупованій Херсонщині працює в реаліях військового часу

Херсонщина, ГЕС, Каховка
Каховська ГЕС під окупацією, втім працює на потреби об’єднаної енергосистеми України. На сьогодні Укргідроенерго стабільно працює, переналаштувавши свою роботу під реалії військового часу. Про це під час інформаційного телемарафону «Єдині новини», - заявив генеральний директор компанії Ігор Сирота.

Укргідроенерго продовжує забезпечувати покриття пікових навантажень та мобільний аварійний резерв у Об’єднаній енергосистемі країни, роблячи її роботу сталою та збалансованою. «Ми забезпечуємо генерацію восьми відсотків електроенергії в загальному обсязі. Але ці вісім відсотків – це той резерв, який необхідний для балансування енергосистеми.

Коли вибуває атомний чи тепловий енергоблок, наше завдання – підтримувати сталу роботу Об’єднаної енергосистеми країни. Звичайно, перший день війни був для компанії шоковим, адже неподалік від центрального офісу велися бойові дії. Але упродовж трьох днів ми оперативно переналаштували нашу роботу, приймаючи при цьому нестандартні рішення», - зазначив Ігор Сирота.

Наразі серед усіх гідроелектростанцій, які входять до структури Укргідроенерго, лише Каховська ГЕС перебуває під окупацією. Втім станція знаходиться в оперативному управлінні компанії та продовжує працювати на потреби ОЕС України.

«Каховська ГЕС управляється нашими гідроенергетиками. Окупаційні війська спочатку намагалися не пускати персонал на роботу, втім керівництво станції вмовило допустити на робочі місця оперативний персонал. Оскільки Каховська ГЕС – кінцева станція в дніпровському каскаді і наразі ми проходимо паводок, то якщо не спрацьовувати воду через гідроагрегати та водозливну греблю, можуть бути дуже сумні наслідки», - зауважив генеральний директор Укргідроенерго.

Нагадаємо, наразі всі ГЕС та ГАЕС, що входять до структури Укргідроенерго, працюють згідно диспетчерського графіку та виконують свої зобов’язання щодо регулювання частоти і потужності енергосистеми країни. Експлуатаційний персонал працює на своїх робочих місцях. Зауважень по роботі обладнання та персоналу немає.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон