Історія херсонських волонтерів

Херсон, історія, волонтери
У Херсоні чоловіки об’єдналися і почали розвозити продукти харчування тим, хто сам не взмозі вийти з будинку чи стояти у черзі. Суспільне поспілкувалося з двома волонтерами Костянтином і Павлом.

Ідея організовано допомагати тим, хто цього потребує, виникла в перший день вторгнення Росії в Україну, розказує волонтер Костянтин:
"В нашій команді близько 10 чоловіків. У кожного свій обов‘язок: одні закуповують продукти, інші - фасують, треті - розвозять. Всі ми між собою знайомі давно. Коли все почалося ми об’єдналися і почали допомагати людям. Купували продукти за свої гроші. Почали їх фасувати і роздавати людям, які самі не взмозі купити",- каже Костянтин.

Спочатку допомагали сусідським пенсіонерам і родинам з маленькими дітьми. Закупки робили за свої гроші. Через декілька днів список людей, яким потрібна продуктова допомога, збільшився урази. Тоді, розказує волонтер, розмістили два дописи в соціальні мережі. Перший - з проханням допомагати фінансово, у кого є така можливість. Другий, де люди можуть написати що саме їм потрібно і свою адресу.

"Здебільшого у нас адреси взяті з соцмереж. Зараз ми почали завозити продукти в церкви і в лікарні. Лікарня нам надала список лежачих людей і їм ми також привозимо продукти і ліки. Розвозимо не тільки продукти, а й засоби гігієни для дорослих і дітей, суміші та каші для малят. Їздимо не тільки по місту, а й передмісто", - розказує Павло. За словами волонтера, хлопці возять у Білозерку, Комишани та по Херсону. А також доставляють допомогу тим сім‘ям, які дали притулок людям, що виїхали з Антонівки.

Павло каже, допомагають багато людей: хтось фінансово, а хтось фізично. Люди залюбки відгукуються. На закупках роблять знижки, деякі печуть хліб і дають його безплатно. "На закупівлю у нас йде від 20 тис. гривень. Якщо дитяче харчування, памперси і ще щось, то йде 50-60 тис. гривень. Дякую усім, хто перераховує гроші",- каже волонтер.

В цій волонтерскій команді раніше ніхто не займався волонтерством. "Навіть не думали, що прийде такий час і всі ми так згуртуємося і будемо допомагати людям", - розказують хлопці.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон