У заблокованому Херсоні живе папалімпійська чемпіонка

Херсон, спорт, вдома
Як живе у заблокованому місті херсонська дворазова чемпіонка Європи, срібна призерка Паралімпіади у Токіо Яна Лебєдєва:

"Сидимо вдома. Не рухаємось, тож їмо менше. Економимо – борщик, супчик…Як тільки погода налагодиться, будемо тренуватись", - розповіла Суспільному Яна Лєбєдева, яка з родиною живе у тимчасово окупованому місті.

З продуктами допомагають знайомі волонтери. Щоб запастись ліками на певний час, вистояли чергу до аптеки. Зайві медикаменти з аптечки роздали. "Навіть з того, що було у запасах, роздавали людям. Вони приїжджали з інших районів міста. Матері рік як немає, у неї була астма. То віддали людям ліки, що залишилися, бо взагалі їх ніде купити", - розповіла Яна.

Найважче, говорить спортсменка, це відсутність зв’язку зі світом. Кілька разів не було ні мобільного зв’язку, ні Інтернету: "Я родом з Охтирки, де зараз ідуть бої. Кожного дня її бомблять. У мене там рідні. Перші дні було дуже важко, і плакали, і переживали. Зараз кожного дня виходять на зв'язок", - сказала Яна Лебєдєва.

Весь час її родина проводить вдома. Зараз не можуть тренуватись, і раціон зменшили. "Намагаємось варити супчик, борщик, щось більш просте. Трохи економимо. Зараз не тренуємось, на вулиці було холодно. Якщо погода трошки налагодиться, то будемо виходити, щось робити у дворі, займатися домашніми справами, якщо дозволить ситуація", - розповіла спортсменка.

Яна Лебєдєва – дворазова чемпіонка Європи (2018 та 2021 роки) у метанні диска. У 2017 та 2019 роках вона вигравала “срібло” чемпіонату світу у штовханні ядра та метанні диска. На Паралімпіаді у Токіо (2021 рік) Яна Лебєдєва завоювала срібну медаль і встановила новий світовий рекорд серед спортсменів із класом F53.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон