Педагогічний факультет Херсонського держуніверситету святкує ювілей

Херсон, ХДУ, ювілей
Сьогодні, 26 березня, педагогічний факультет Херсонського державного університету святкує 45-річний ювілей, - про це нагадав ректор ХДУ Олександр Співаковський:

- Педагогічний факультет - це багаторічні традиції, авторитет та постійний розвиток! Його історія насичена визначними досягненнями й перемогами – за ці роки педагогічному факультету є що пригадати і є чим пишатися. (Звісно ж, не менш грандіозні плани у колективу й на майбутнє.) Наразі ми є та залишаємось єдиним вищим навчальним закладом Хенсонщини, який готує фахівців у сфері дошкільної, початкової та спецосвіти.

Ось вже 45 років факультет випускає педагогів, які формують майбутнє Херсонщини, України та світу. Пишаємось тим, що тисячі наших випускників створюють репутацію нашого закладу!

В цей день ми згадуємо фундаторів факультету. Першим деканом педагогічного факультету, на той час факультету дошкільної та початкової освіти, був кандидат педагогічних наук, доцент, відмінник освіти України, почесний професор ХДУ, учасник бойових дій у Другій світовій війні, ветеран праці Олексій Прилепський.

Послідовницею його Олексія стала докторка філологічних наук, професорка Людмила Руденко, яка очолювала факультет з 1990 по 1992 рік і також багато зробила для його розбудови й процвітання.

Починаючи з 1992 року й до сьогодні факультетом опікується Любов Петухова, докторка педагогічних наук, професорка, заслужена працівниця освіти України.

На факультеті сформовано потужні наукові школи та викладацький склад, що налічує 45 викладачів, у тому числі 5 докторів наук, професорів, 36 кандидатів наук та 28 доцентів. Колективу факультету у своїй викладацькій діяльності вдається вдало поєднувати традиції педагогічної освіти з новими сучасними методами та формами, зокрема й стандартами Нової української школи. Низький уклін кожному!

Унікальність факультету у тому, що багато років тут працює єдиний в Україні Освітній центр Фрідріха Фребеля, на базі якого, зокрема, проводяться курси підвищення кваліфікації для освітян міста та країни. Також функціонує інклюзивно-ресурсний центр реабілітації дітей з особливими освітніми потребами, який обладнано єдиною на Херсонщині інтерактивною підлогою для проведення корекційно-розвивальних занять.
Звичайно, ми планували гучно святкувати річницю його створення, але війна внесла свої корективи… Зараз спільнота факультету й всього університету демонструє єдність, готується розпочати освітній процес у дистанційному форматі, зробити його якісним. А ювілей ми ще обов’язково відзначимо разом з перемогою України! Все буде ХДУ! Все буде Україна!
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон