На Херсонщині від війни потерпають олені

тварини, війна, корм
Війна в Україні дошкуляє навіть тваринам. У розпліднику на острові Джарилгач у Чорному морі, який ще іменують українськими Мальдівами.

Співробітники Скадовського держлісгоспу Херсонщини, приміром, не можуть підгодувати понад сімсот тутешніх муфлонів, благородних оленів та ланей. Хоча вони цього дуже потребують – адже різнотрав’я на цьому ізольованому клаптику суші ще достатньо не піднялося, аби наситити стільки голодних копитних.

Директор лісового господарства Валерій Войналович каже, що корм для підгодівлі мешканців острову залишилося ще з зими – близько 80 тонн зерна. Однак цінний вантаж ще треба доправити на Джарилгач, а для цього відсутнє дизельне паливо. І купити його ніде – по всій окупованій Херсонщині заправки порожні.

Звісно, це не означає, що без додаткової «пайки» олені та муфлони геть вимруть. Але на біднуватому підніжному кормі деякі ослаблені тварини таки можуть загинути.

Втім, схожі проблеми існують чи не в усіх заповідниках та національних природних парках на Херсонщині – вони також потребують допомоги і з кормами, і з паливом. У тому числі й для забезпечення державної охорони багатств краю від знахабнілих мародерів.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон