На Херсонщині екологічної катастрофи вдалося уникнути

Херсон, екологічна, катастрофа
Екологічної катастрофи через мор курей на птахофабриці під Херсоном вдалося уникнути - курей з птахофабрики «Чорнобаївська» вдалося роздати людям, а тих, що вимерли - захоронити.

Про це кореспонденту Радіо Свобода повідомив начальник Державної екологічної інспекції Південного округу Костянтин Сивак:

«Екологічної катастрофи уникнути вдалося. Кожного дня виходили зміни, вирізали цих курей, частково роздавали непотрошених, коли можливості вирізати не було, роздавали живцем. Тих, що випустили, люди (з навколишніх селищ – ред.) тримають у курятниках. А тих, що вимерли, захоронили. Спочатку була ініціатива залишити хоча б молоде поголівʼя. Але з огляду на те, що пташиний послід необхідно якось переробляти, а фірми, які це роблять, не працюють... » – сказав Сивак.

За його словами, говорити про кількість курей, які вимерли, складно, і можна керуватися лише непідтвердженими даними. «Ніхто не рахував, скільки захоронили, скільки роздали. Це був район бойових дій», – сказав Сивак.

Нагадаємо, одна з найбільших у Європі птахофабрик через дії російських окупаційних сил залишилася без можливості годувати птицю та вивозити готову продукцію. Через це Херсонщина перебувала на порозі екологічної катастрофи, що зазначали у владі та в агрохолдингу «Авангард».
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон