Херсонщина серед "найбільш уражених" мінуванням областей

Херсонщина, міни, ураження
Про це повідомляє у соціальних мережах пресслужба ГО "Асоціація саперів України"

Вітчизняні сапери від початку російського вторгнення слідкують за кількістю території України, яка може виявитися вибухонебезпечною через замінування.

Згідно висновків фахівців, які погоджені з оператором протимінної діяльності Demining Solutions, загальна цифра замінованих українських чорноземів дорівнює щонайменше 14% від усієї площі країни. За висновками спеціалістів, мінімум 82 525 квадратних кілометрів території України є замінованими.

Спеціалісти зазначають, що частина припущень грунтується винятково на інформації, отриманій із відкритих джерел, та не часто є повністю підтвердженою. Інколи до переліку можливо замінованих територій вносять ті, які просто підозрюються військовими чи й навіть цивільними через підозрілу активність ворожих військ у цих місцях.

Серед найбільш "уражених" регіонів" - Херсонщина, Запоріжжя, Київщина та Чернігівщина. Значно менше подібних "презентів" розташовано на Харківщині та Сумщині. Часто росіяни мінують просто автодороги, щоб перешкодити пересуванню та вбити більше мирного населення.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон