У Херсонському державному університеті триває життя

Хкрсон, ХДУ, життя
Про це розказав ректор Херсонського державного університету Олександр Співаковський:

- Минуло більше трьох тижнів, як ми вимушені жити у новій реальності. У Херсонському державному університеті призупинено навчальний процес. Але в нашому освітньому закладі життя триває.

Сьогодні, як ніколи, дружня родина ХДУ об’єдналася заради допомоги та підтримки тим, кому це вкрай необхідно. Більше того, ми робимо усе можливе, щоб освітній процес у дистанційному режимі поновився з 28 березня. Зараз викладачі, кафедри, деканати розробляють такий формат взаємодії зі здобувачами, щоб кожен зміг виконати свій індивідуальний навчальний план на якісному рівні.

Великі слова вдячності кожному, хто робить свій внесок у наближення перемоги. Наші студенти та викладачі з початку войни правдиво розповідають всьому світу, про ті страшні події, які наразі тривають, спілкуються із закордонними ЗМІ. Щодня ми долучаємось до загальнонаціональної хвилини памяті за загиблими українськими мирними та військовими громадянами у цій страшній війні. Адміністрація, декани факультетів, керівники структурних підрозділів тримають зв’язок зі студентами, викладачами, співробітниками. Ми підтримуємо один одного й словом й ділом.

Ми всі разом турбуємся про забезпечення життєдіяльності університету. В приміщеннях тепло, є світло та інтернет. У цей період університет став «другою домівкою» для декого зі студентів, працівників та навіть пересічних херсонців. Профільні служби роблять все можливе для того, аби люди мали все необхідне для забезпечення гідних умов життя. На базі ХДУ запрацювала їдальня. Наразі тут готують смачну гарячу їжу для тих, хто перебуває в укриттях та не має змоги робити це самостійно.

Невпинно в університеті функціонує Волонтерський центр ХДУ, який надає гуманітарну допомогу студентам, співробітникам, ветеранам. Серед волонтерів не тільки представники ХДУ, а й звичайні херсонці. Талановита молодь та викладачі Херсонського державного університету теж протистоять воєнній агресії проти нашої держави. Так, старший викладач факультету культури і мистецтв, заслужений діяч мистецтв України Олексій Пономарьов написав та виконав пісню на вірші художньої керівниці Херсонського академічного ліцею імені О.В.Мішукова ХМР при ХДУ Наталії Шушляннікової.

Не стоїть осторонь проблем й Соціально-психологічна служба Херсонського державного університету. Днями студенти та співробітники нашого освітнього закладу долучилися до зустрічі з практичним психологом, присвяченій гармонізації емоційного стану. А за ініціативи факультету біології, географії і екології Херсонського державного університету стартував освітній проєкт «Academic Bridge» («Академічний міст»), у межах якого науковці з різних країн проводять цикл академічних онлайн-зустрічей зі студентами та викладачами нашого освітнього закладу.

Спільнота ХДУ переконана, що тільки в єдності наша сила! Всі ми прагнемо повернутися до звичайного життя та навчання, до стін рідного університету!
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон