Росіяни відпустили з полону каховського журналіста Олега Батурина

Каховка, полон, Батурин
Про це повідомила його сестра Ольга Перепелиця. За її словами, майже вісім днів Олег був практично без їжі: "Сильно схуд. Дуже брудний. Стомлений", - розповіла сестра журналіста.

Ольга переповіла слова Олега, що 12 березня о 17.00 його схопили на каховській автостанції. "Били. Принижували. Погрожували. Сказали, що вб'ють", - переповіла вона. - "Кілька днів майже без води. Без мила, без змінного одягу. Не розуміючи, де він. Але вони чітко знали, за що. Вони хотіли зламати, розтоптати. Показати, що буде з кожним журналістом: тебе позбавлять, тебе вб'ють", - розповіла сестра журналіста.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом імовірного викрадення російськими окупантами журналіста Олега Батурина на Херсонщині. Кримінальне провадження розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Медіарух та правозахисники закликали міжнародну спільноту до тиску на Росію для негайного розкриття інформації про місце перебування журналіста Олега Батурина, його звільнення та неухильного дотримання міжнародного гуманітарного і міжнародного кримінального права в умовах збройного конфлікту Російської Федерації та України.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон