Викладачі Херсонського держуніверситету підтримують патріотичний дух

дума, викладачі, ХДУ
Таланти викладачів та студентів Херсонського державного університету не припиняють дивувати своїм розмаїттям. Так, старший викладач факультету культури і мистецтв, заслужений діяч мистецтв України Олексій Пономарьов написав та виконав пісню на вірші художньої керівниці Херсонського академічного ліцею імені О.В.Мішукова ХМР при ХДУ Наталії Шушляннікової.

Ініціатором написання музичного твору, який би підтримав патріотичний дух співробітників нашого університету, виступив декан факультету культури і мистецтв Микола Левченко. Цю пропозицію з великим ентузіазмом прийняв Олексій Пономарьов та створив «Думу про Україну».


«У ці складні часи український народ вимушений жити в стані постійного стресу. Мистецтво — це те, що може вберегти нас від психологічних зривів та депресій. Мене завжди рятує музика, я пишу тоді, коли відчуваю в цьому необхідність», – розповів композитор.

Музичний твір написаний у формі думи – найдавнішого музичного жанру. Вона відрізняється від пісні більш розповідним або епічним характером і вільним розміром. Вірші майже завжди римовані, зміст здебільшого історичний.

За словами композитора, «Дума про Україну» – важливий твір у його творчості. Адже вкрай необхідно підтримувати патріотичний дух і це є одним з основних завдань діячів мистецтва на сьогодні.

«Звичайно, в умовах війни стало складніше робити подібні речі, тому що технічні можливості не є стовідсотковими. Але мені вдалося і я неодмінно задоволений результатом», – зазначив Олексій Пономарьов.

«Дума про Україну» стане не лише особливим доповненням доробку композитора, а й допоможе підтримувати патріотичний дух усієї спільноти Херсонського державного університету.

Пресцентр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон