Херсон підраховує втрати від війни

втрати, підрахування, влада
У Херсоні муніципальна влада досі не може завершити підрахунок втрат, завданих військами РФ під час боїв за місто 1-2 березня.

Лише в приміському селищі Антонівка обстріли з «Градів», ствольної артилерії, великокаліберних кулеметів та мінометів пошкодили понад двісті будинків, у селі Степанівка снаряди розбили центр соціально-психологічної реабілітації для дітей та геріатричний центр. Лише в одному-єдиному мікрорайоні Таврійському розбита 91 квартира та заміні підлягає понад тисячу вікон. І це не рахуючи понівечених ліній електропередач, газових мереж, трансформаторних підстанцій, ремонт яких триває й досі.

Є руйнування і в інших двох районах міста – Таврійському та Дніпровському. Зокрема, на вулиці Перекопській снаряд влучив просто у службовий кабінет голови Дніпровського райвиконкому Анатолія Толокнова, рознісши його вщент. На щастя для господаря, його тоді там не було.

Триває у Херсоні також пошук і поховання загиблих. За офіційними даними міськради, за два дні штурму обласного центру окупантами вони вбили 36 мирних жителів, у тому рахунку 14-річного підлітка. Тіла підбирали на тротуарах, у скверах, машинах, під магазинами, навіть на зупинках громадського транспорту!

Причому наразі далеко не всі з них вдалося ідентифікувати. А скільки ще людських решток розкладається у дніпровських плавнях, по приміських дачах та лісосмугах – узагалі невідомо. Адже заяви про зниклих безвісти ніхто не збирає й не приймає.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон