У Херсоні порушують закон заради виживання

злочин, риба, їжа
У Херсоні йдуть на порушення закону заради виживання в окупованому місті.

Окупований Херсон живе у викривленій реальності: те, що раніше вважалося криміналом, тепер стало чеснотою. Оскільки до заблокованого російськими військами міста не можуть підвезти харчі, городяни змушені добувати їх, як можуть. У приміських селах Приозерне та Комишанах місцеві жителі ставлять сітки й ловлять рибу, яку роздають нужденним. І хоча раніше це вважалося браконьєрством, на це вже не звертають уваги – навпаки, про таку можливість для виживання нещодавно написали на офіційному сайті міськради.

А в самому Херсоні просто на набережній біля парку Слави зібралися більше сотні городян, котрі серед білого дня виловлюють рибу в Дніпрі на так званий гак. Це кілька з’єднаних між собою гострих гачків, якими намагаються підчепити водних мешканців на глибині, й витягнути на поверхню. Але такий спосіб лову є відверто хижацьким, оскільки на одну виловлену таким чином рибину десять зривається, й потім помирає, отримавши рвані рани. Та й того, що попадається, задосить: браконьєри несуть підлящиків і товстолобів на найближчий ринок, і там продають по 50 гривень за кілограм. Причому за ними вишиковуються черги: адже інакше свіжої риби на юшку роздобути неможливо.

У довоєнні часи з гаками намагалися «не світитися», бо рибоохоронний патруль таких природо губів затримував, а тепер можна все – ніхто незручних питань не задає. Коли автор цих рядків сфотографував браконьєрську вакханалію на набережній, ціла група п’яних «гачників» накинулася на нього з прокльонами та погрозами – мовляв, заважає годувати родини. Живуть за відомим принципом: після мене хоч потоп.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ

На знімку: Хижацька риболовля біля парку Слави у Херсоні.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон