Херсонцям пропонують встановити на телефон сигнал повітряної тривоги

Телефон, сигнал, тривога
Компанія Ajax Systems за ініціативи ІТ-компанії stfalcon.com та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України випустила застосунок «Повітряна тривога».

Застосунок розроблено в екстрених умовах протягом одного дня, тому досі можуть виникати незначні проблеми. Команда розробників працює над покращенням його роботи.

«Повітряна тривога» — один із інструментів, важливо враховувати додаткові зовнішні попередження. Застосунок вже доступний у Google Play Market та AppStore.

Основна функція — інформування про початок і закінчення тривоги в області, яку користувач сам вибрав у застосунку. «Повітряна тривога» не потребує реєстрації, не збирає персональні дані користувачів або дані про геолокацію. Застосунок надсилає максимально гучні критичні сповіщення про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог системи цивільної оборони, навіть у беззвучному або сплячому режимі смартфона. Сповіщення в застосунку дублюють вуличні сирени в містах. Це єдиний застосунок, що підтримує критичні сповіщення серед аналогічних.

У віддалених, нових районах міст, невеликих містах і селах не всюди чути сирени чи інші інформувальні заходи. Тому необхідно мати альтернативний надійний інструмент зі сповіщеннями для контролю ситуації. Інформацію про тривоги застосунок отримує з перших вуст — від обласних адміністрацій України. Це дає можливість людям максимально швидко відреагувати на небезпеку.

Щоб отримувати сповіщення:

1. Встановіть застосунок через Google Play Market або AppStore.
2. Надайте йому дозвіл надсилати сповіщення та важливі попередження.
3. Виберіть область, у межах якої хочете отримувати сповіщення.
4. Відстежуйте початок та кінець повітряних тривог.

2) На соцмережі Мінцифри
заг на віж: Запустили застосунок «Повітряна тривога»

Запустили застосунок «Повітряна тривога». Як скористатися

Застосунок оперативно інформуватиме про початок і закінчення тривоги. А також надсилатиме користувачам максимально гучні критичні сповіщення про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог системи цивільної оборони, навіть у беззвучному або сплячому режимі смартфона.

Як скористатися?

1️⃣Встановіть застосунок через Google Play Market або App Store.
2️⃣Надайте йому дозвіл надсилати сповіщення та важливі попередження.
3️⃣Виберіть область, у межах якої хочете отримувати сповіщення.
4️⃣Відстежуйте початок та кінець повітряних тривог.

Важливо, що застосунок не потребує реєстрації, не збирає персональні дані користувачів та дані про геолокацію.
«Повітряна тривога» вже доступна в таких областях: Вінницька, Волинська, Донецька, Закарпатська, Київська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька.

Зверніть увагу. Застосунок розроблено в екстрених умовах протягом одного дня, тому досі можуть виникати незначні проблеми. Команда розробників працює над покращенням його роботи.

Бережіть себе і близьких, не ігноруйте повідомлення про небезпеку, спускайтесь у сховища!

Застосунок реалізовано компанією Ajax Systems (https://www.facebook.com/ajax.systems.ua) за ініціативи ІТ-компанії stfalcon.com (https://www.facebook.com/stfalconcom) та підтримки Мінцифри.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон