У Херсонській міськраді обговорили дії закладів охорони здоров'я у випадку надзвичайних ситуацій чи військової агресії

заклади охорони здоровя, дії, агресія
Відбулась нарада з керівниками закладів охорони здоров’я стосовно координації дій у випадку надзвичайних ситуацій чи подій, пов’язаних із військовою агресією. Окрім керівників закладів охорони здоров’я у нараді взяли участь представники соціального захисту населення, служби у справах дітей та начальник відділу з питань цивільного захисту.

На нараді під головуванням в.о. заступника міського голови Романа Головні, опрацьовували алгоритм дій закладів охорони здоров’я у випадку складних ситуацій надзвичайного та воєнного стану у разі відсутності мобільного зв’язку, електроенергії, сигналу оповіщення.

Керівники звітували про стан укриттів, які є у кожному закладі охорони здоров’я. За їхніми словами, всі укриття знаходяться у задовільному стані, місць відповідно до кількості пацієнтів та персоналу достатньо, алгоритми дій по евакуації пацієнтів та персоналу відпрацьовані. У кожному закладі є місткості з питною водою та продуктами харчування. Найближчим часом сховища доукомплектуються необхідним облаштуванням для перебування в них тривалий час. У резервному фонді наявні кошти, які виділятимуться для забезпечення потреб закладів охорони здоров’я.

Наразі наповнюється база даних спеціалістів медицини для надання, до прикладу, стоматологічної чи психологічної допомоги. Студентів, що здобувають медичну освіту, беруть на облік, щоб у випадку великої кількості потребуючих медичної допомоги, персоналу було достатньо.

Служби у справах дітей, які опікуються дитячими будинками сімейного типу, отримали завдання відпрацювати з кожним таким будинком дії у випадку НС, щоб максимально захистити дітей, які знаходяться на вихованні прийомних батьків або керівників дитячих будинків сімейного типу.

Такі наради відбуваються кожного тижня. Керівники звітують про відпрацювання поставлених завдань, проведення навчань з цивільного захисту. Питання знаходиться на контролі Романа Головні.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон