Ситуація на Херсонщині контрольвана: влада закликає зберігати спокій

Херсонщина, влада, спокій
На Херсонщині державні органи працюють у штатному режимі. Зберігати спокій та не панікувати закликали жителів Херсонської області представники місцевої влади через загострення ситуації на сході та визнання державою-агресором самопроголошених "Л/ДНР".

На Херсонщині ситуація контрольована, - говорить заступник голови обласної державної адміністрації Микола Якименко. За його словами, всі державні органи працюють в штатному режимі, так само як і служби цивільного захисту та рятувальники.

Голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко просить жителів області не піддаватись паніці: "В області все спокійно. Ми фінансуємо і створюємо нову систему територіальної оборони. Якщо треба, то люди мають звертатись у колишні військкомати. Я прошу не піддаватись паніці. Всі системи життєдіяльності працюють в повному обсязі. Проблем не існує ніяких", - розповів голова облради.

По закінченні координаційної ради секретарка Херсонської міської ради Галина Лугова сказала, що місто живе звичайним життям, а депутатський корпус має консолідовану позицію: "Працює водопостачання, водовідведення, є освітлення, каналізаційні мережі, опалення. Харчування усіх закладів освіти, медичних установ, все працює у звичайному режимі. Найстрашніше, що нам може зашкодити, - це паніка. Тому зберігайте спокій. Херсон - це патріотично налаштована громада", - каже Галина Лугова.

З 15 лютого особовий склад поліції переведений у посилений режим несення служби. По всій області збільшено кількість нарядів, патрулів, розказав тимчасовий виконувач обов’язків речника Національної поліції області Андрій Кований: "У Херсоні додатково розмістили шість патрульних постів. Кожного дня вулиці патрулюють близько ста правоохоронців. Службу несуть як нацгвардійці, СБУ, так і поліцейські.

Головними завданнями патрульних є протидія злочинності, профілактика правопорушень, контроль за безпекою, забезпечення громадського правопорядку та дотримання карантинних вимог. Під охорону взяли залізничний та автовокзали, Каховську ГЕС і Антонівський міст - залучили весь службовий склад. Об'єкти, які розташовані на воді, охороняються катерами, - сказав Андрій Кований.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон