Студентів Херсонського державного університету мотивували будувати власну професійну траєкторію

студенти. ХДУ, Співаковський
Вчора, 22 лютого, в форматі живого спілкування студенти Херсонського державного університету говорили про те, як побудувати власну професійну траєкторію в майбутньому.

Чи є тісний взаємозв’язок між тим, що студенти вивчають в університеті, та між тим, що їм буде потрібно в професійній діяльності? Якими soft skills потрібно володіти для того, аби побудувати успішну кар’єру? Це спільні питання, що хвилюють не лише молодь, а й самих роботодавців. Аби розібратися в цьому на зустріч запросили відомих коучерів, які досягли успіхів у професійній діяльності, знають як комунікувати з різною аудиторією, досягати успіху, які якості потрібні для того, аби успішно працювати в дорослому житті.

Серед них – відомий херсонський коучер, людина, яка має великий досвід роботи в сфері бізнесу Юрій Погребний, депутат Херсонської міської ради, керівник громадської організації бізнес-асоціації «Ми – Херсонці» Віталій Бєлобров, провідна експертка відділу забезпечення якості освіти ХДУ Олена Панич.

«Як побудувати успішну кар’єру та бути щасливою людиною? Це питання є актуальним для студентів. Ми чітко розуміємо, що молоді сьогодні потрібно щось більше, ніж просто академічні знання. Тому й виникла ідея проведення зустрічі в такому форматі – живої комунікації, де вони можуть ставити запитання й отримувати кваліфіковану допомогу, консультацію та поради від досвідчених спікерів», – прокоментував ректор ХДУ Олександр Співаковський.

Юрій Погребний акцентував увагу при спілкуванні зі студентами саме на важливості комунікативних навичок та вмінні донести власну точку зору шляхом конструктивного діалогу. Також поговорили про ті особистісні та професійні якості, що необхідні для того, аби стати затребуваним фахівцем у тій чи іншій сфері.

Про те, які перспективи для студентів щодо працевлаштування в органах влади та місцевого самоврядування розповів Віталій Бєлобров. Зокрема, він наголосив, що для цього, в першу чергу, потрібно мати внутрішню мотивацію. Адже робота в таких структурах – це щоденна кропітка праця і велика відповідальність. І в той же час, можливість стати генератором змін у Херсоні та області.

Олена Панич зупинилася на тих кроках, які потрібно зробити, аби будувати дійсно успішне майбутнє, правильно формувати свою освітню траєкторію.

«Захід, який сьогодні проводимо – «Як побудувати своє професійне майбутнє» – організований з метою неформального спілкування зі студентами університету. Які вже незабаром робитимуть перші кроки в свій професійній діяльності. Це захід для студентів і заради них, аби вони могли поспілкуватися і з ректором, і з людьми, які досягли гарних здобутків у своїй професійній діяльності», – прокоментувала керівниця Офісу іншомовної освіти ХДУ Алла Цапів.

До участі в заході та спілкуванні зі спікерами активно долучилися не лише студенти освітнього закладу, а й представники адміністративної ланки вишу – проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова, проректор з соціально-гуманітарної роботи та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов, проректорка з інноваційної, міжнародної, інвестиційної діяльності та науково-педагогічної роботи Наталія Кушнір та викладачі Херсонського державного університету.

Пресцентр ХДУ
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон