У державній зраді обвинувачують жителя Херсона

Херсонщина, прокуратура, державна зрада
Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт за фактом державної зради та незаконного поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 263 КК України).

У ході досудового розслідування встановлено, що 64-річний житель обласного центру протягом 2020 – 2021 років збирав та передавав до РФ інформацію про суспільно-політичну ситуацію в регіоні, систему охорони об’єктів стратегічного значення, а також інформацію необхідну для створення агентурної мережі та вербування агентів. Відповідні дії чоловік здійснював з метою надання допомоги РФ та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України, на шкоду обороноздатності та державній безпеці.

За місцем проживання чоловіка, під час проведення обшуку, було виявлено вогнепальну зброю, бойові припаси та вибухову речовину, які останній незаконно придбав та зберігав.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Херсонській області.

На цей час чоловік перебуває під заставою в розмірі 2 млн 379 тис. грн.

За інформацією Херсонської обласної прокуратури

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон