На Херсонщині хлопець, якого затримали під наркотиками за кермом, намагався обдурити суддю

Херсонщина, суд, автомобіліст
До Генічеського райсуду надійшов протокол на водія, якого наприкінці 2021 га затримали у стані наркотичного сп'яніння у Щасливцевому на вулиці Миру.

Окрім водія, у машині перебували його батьки. Коли патрульні зупинили ВАЗ-2108, водій невиразно говорив, його зіниці не реагували на світло, а поведінка була неадекватною. Від проходження огляду безробітний мешканець району відмовився.

Як пише Новий день, у суді пояснив, що не бачив у цьому потреби, бо їхав не за кермом, а на передньому пасажирському сидінні. Та ще погано почувався. Керував автомобілем, за його словами, батько, а вся разом сім'я їхала до лікарні.

Мати слова сина на суді підтвердила, додавши, що співробітники поліції не просили, а вимагали у нього пройти медичний огляд, хоча він сидів на передньому пасажирському сидінні. І це при тому, що «хлопчик» погано себе почував, адже вся їхня родина нещодавно перехворіла на COVID-19.

Відмову хлопця від огляду зафіксувала і нагрудна камера поліцейського. Далі цікавіше: у протоколі, який склав той самий поліцейський, підозрюваний визнав, що вживав наркотики за 2 тижні до події і був за кермом.

А ще на відеозаписі чітко видно, як, відкривши передні пасажирські дверцята, з автомобіля виходить літній чоловік (батько), а молодий хлопець (підозрюваний) перескакує на пасажирське місце, а потім на вимогу поліцейського виходить, вдаючи, що за кермом не був.

При цьому у хлопця ще й не було посвідчення водія. У результаті суддя Генічеського райсуду визнала хлопця винним: він має виплатити 17 000 грн. штрафу плюс 496 грн. 20 копійок судового збору.
© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон